Yeşil Vadi Projesi'nde sona geliniyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Vadi Projesinde sona geliniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 10:18

Yeşil Vadi Projesi'nde sona geliniyor

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- ANKARA ile Kırıkkale arasındaki Kızılırmak Vadisi'nde hayata geçirilen Yeşil Vadi Projesi'nde sona yaklaşılıyor. Proje ile Orta Anadolu bozkırında enerjisini yeşilden ve sudan alan, çağdaş yaşamın tüm imkanlarıyla donatılmış cazip bir yaşam merkezi oluşturulması hedefleniyor.
Proje tamamlandığında Ankara ve Kırıkkaleliler için dev rekreasyon alanları, konutlar,  alışveriş merkezleri, spor kompleksleri, dinlenme tesislerinin yer aldığı ortak bir alana kavuşacak. İki il halkını buluşturup, günlük yaşam stresinden uzak, doğayla iç içe zaman geçirmelerini sağlayacak çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunmak isteyenlere aradıkları tüm imkanları bir arada sunan bir cazibe merkezi olacağı belirtilen Yeşil Vadi, büyüklüğü ve özellikleri bakımından örnek oluşturacak konseptiyle dikkat sekiyor. Proje kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi 550 bin metrekare alanda yaptığı ve birinci etabı tamamlanan rekreasyon alanlarında sona yaklaşıldı. Kırıkkale'deki Irmak istasyonundan başlayıp, Kızdırmak Vadisi boyunca uzanan bölgede yer alan Yeşil Vadi Rekreasyon Alanı, İç Anadolu Bölgesinin en büyük rekreasyon alanı olacak. Yeşil Vadi Projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan bölgede, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulması amaçlanıyor. Ankara'yı 43 vilayete bağlayan karayolu üzerinde kurulan ve kategorisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük proje olan Yeşil Vadi Projesi'nin, özellikle Kırıkkale'ye ekonomik açıdan ciddi bir hareketlilik getirmesinin beklendiği kaydedildi.
Yeşil Vadi Projesi kapsamında, rekreasyon alanı ile entegre biçimde, arazi geliştirme çalışmaları ve büyük inşaat firmalarınca modem donatılara sahip yeni yerleşim alanları inşa ediliyor. BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın. projenin Ankara ile Kırıkkale arasında önemli bir cazibe merkezi olacağına dikkat çekti. Proje kapsamında ayrıca Kızılırmak manzaralı piknik alanında koşu ve bisiklet yollarının yanı sıra çocukların atlarla buluşacağı manejler ve çocuk oyun gruptan da yer alacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!