"Yeşil Koridor" projesinde 1 milyon fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Koridor projesinde 1 milyon fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 11:13

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun talimatı doğrultusunda yürütülen ve Türkiye'nin en büyük ağaçlandırma faaliyetlerinden biri olan "Yeşil Koridor" projesi kapsamında Bayburt'ta 1 milyon fidan toprakla buluşturuldu - Bayburt Orman İşletme Müdürü Turan: "2012 yılında başlatılan 46 kilometrelik bir alanı kapsayan projede 2014 yılı sonu itibarıyla 1 milyon fidanın dikimi yapıldı"

Haberin Devamı

BAYBURT (AA) - ABDULKADİR NİŞANCI - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı doğrultusunda yürütülen ve Türkiye'nin en büyük ağaçlandırma faaliyetlerinden biri olan "Yeşil Koridor" projesi kapsamında Bayburt'ta 1 milyon fidan dikildi.

Bayburt Orman İşletme Müdürü Yusuf Turan, proje faaliyetleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin iklim değişikliklerinin olumsuz etkileri nedeniyle bozulan tabii dengesinin yeniden tesis edilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yurdun her köşesinde çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 2012 yılında Bayburt'a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Bayburt-Erzurum il sınırı arasında kalan 46 kilometrelik karayolu güzergahındaki Kop Dağları'nın ağaçlandırılması talimatını verdiğini anımsatan Turan, "Sayın Bakanımızın 46 kilometrelik yol güzergahının 'yeşil koridor' yapılması talimatı sonrasında başlatılan çalışmalarda önemli yol katettik. 2012 yılında başlatılan 46 kilometrelik bir alanı kapsayan projede 2014 yılı sonu itibarıyla 1 milyon fidanın dikimi yapıldı" dedi.

Haberin Devamı

Yeşil Koridor projesinin 2019 yılında tamamlanmasının planlandığını vurgulayan Turan, çalışmalar kapsamında 2 bin hektarlık alanda etüt proje çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Bu çalışmayla Bayburt ilimizin daha yeşil bir kente dönüştürülmesi konusundaki ısrarlı çalışmalarımız sürmektedir" ifadesini kulandı.

- 2015 ağaçlandırma yılı olacak

Yeşil Koridor projesi dışında yine kentte yaklaşık 11 bin dekar alanda ağaçlandırma faaliyetlerine başlanacağını vurgulayan Turan, belirlenen güzergahta da yaklaşık 1 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını, Bayburt açısından 2015'in ağaçlandırma yılı olacağını dile getirdi.

Turan, kentte 11 köy için de gelir getirecek ağaç türlerinin ekiminin yapılmasının planlandığının altını çizerek, "Ahlat, kuşburnu, alıç, mahlep ve badem gibi türlerin ekiminin yapılması planlanıyor. Bu türlerin yetişmesi sonrasında bedelsiz olarak köylüye devredilecek ve vatandaşların gelir elde etmesi sağlanacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!