Yeşil Konak’larda Kobanili Çocuklara Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Konak’larda Kobanili Çocuklara Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 13:21

Kobani’deki çatışmalardan kaçarak aileleriyle birlikte Malatya’ya gelen Suriyeli öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesi’nin kurduğu Yeşil Konak’larda, Türkçe ve Arapça eğitim görüyor.
Savaştan kaçarak Malatya’ya gelen Kobanili minik öğrenciler, Dilek kasabasındaki Yeşil Konak’ta Türkçe ve Arapça eğitim görüyor. Öğrenciler ayrıca, Kürtçeye çevrilmiş çizgi filmler de izleyerek, savaşın korkusunu atlatmaya çalışıyorlar.
Mermi ve havan seslerinin olduğu korku dolu günleri geride bırakan Kobanili çocuklar, verilen eğitimler, öğretmenlerin ilgisi ve yaşam koşulları için Yeşilyurt Belediyesi’ne teşekkür etti. Çocuklar, unuttukları okul ortamına belediyenin sağladığı imkanlarla dönmeye çalışıyor.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Dilek Mahallesi’ndeki Yeşil Konak’larda eğitim gören 300 öğrencinin arasına dahil edilen 25 Kobanili öğrenciye, matematik ve fen derslerinin yanı sıra Kuran-ı Kerim dersleri de verildiğini belirtti. Şahin, “Güzel bir geleceğe doğru yelken açan, geçmişi unutup geleceğe daha umutlu bakan öğrencilerimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Ayrıca Yeşil Konak’larımızda öğrencilerimiz için farklı etkinliklerde gerçekleştiriliyor. Bugün Kürtçe çizgi film izliyor öğrencilerimiz. Malatya’ya gelen minik öğrencilerimizi misafirlerimizi yalnız bırakmıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!