Yeşil alan hakkımız söke söke alırız

Güncelleme Tarihi:

Yeşil alan hakkımız söke söke alırız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 14:59

Mamaklılar, yeşil alan olmasını istedikleri eski çöplük alanına taşınması planlanan EGO Garajı için dün Büyükşehir önünde eylem yaptı. “Yeşil alan hakkımız söke söke alırız” sloganı atan yaklaşık 30 kişilik grup, topladıkları 5 bin 700 imzayı belediyeye teslim etti.

Haberin Devamı

Mamak’taki EGO Garajı’nın, 8 mahallenin ortasında kalan eski çöplük alanına taşınması yönündeki plan değişikliğine tepki gösteren mahalle sakinleri, dün Büyükşehir önünde eylem yaptı. Topladıkları imzalarla belediye önüne gelen 30 kişilik grup ve muhtarlar, ‘EGO garajı değil; yeşil alanımızı, spor kompleksimizi, parkımızı istiyoruz’ yazılı pankart açarak, “Yeşil alan hakkımız söke söke alırız” şeklinde slogan attı. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında polislerle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Grup adına açıklama yapan Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman, özetle şunları söyledi: 

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Bu alan için belirlenen durum, Mamak Belediyesi tarafından ücretsiz olarak hazineden devir alınırken spor alanı yapılacağı şeklinde oluşudur. Daha önce kömür deposu ve çöp döküm alanı olan diğer kısım da afete maruz bölgedir. EGO 3. Bölge’nin mahalle dışına taşınması gerekirken içeriye taşınması da bizleri düşündürmektedir. Mamak halkı olarak 130 bin metrekare yeşil alanımızı, spor kompleksimizi ve çocuk parkımızı istiyoruz. Alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!