Yesevi'nin türbesine ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Yesevinin türbesine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 16:21

Yesevi'nin türbesine ziyaret

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - YAĞLI güreşin çıkış noktası kabul edilen Kazakistan'a inceleme gezisine giden heyet Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesini de ziyaret etti.

Türkiye Güreş Federasyonu ve Kumluca Belediyesi tarafından oluşturulan heyet güreş tarihiyle ilgili Kazakistan'da incelemelerde bulundu. Dışişleri Bakanlığı desteğiyle Türkistan kentindeki geziye katılan heyette Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara da yer aldı.

Başkan Çetinkaya, 3 günlük gezi sırasında yağlı güreşin çıkış noktası kabul edilen Türkistan şehrinde güreşle ilgili incelemelerde bulunduklarını, 29-30 Nisan'da Kumluca'da yapılacak güreşlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve 2017 yılı temmuz ayında yapılacak 656'ncı Kırkpınar Güreşleri'nde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilmek üzere Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesinden de toprak aldıklarını söyledi.

Türkistan'daki etkinliklerde gördükleri manzaranın kendilerini çok mutlu ettiğini aktaran Çetinkaya, "Türkistan'da Nevruz ve diğer etkinliklere katıldık, güreşleri izledik. Burada güreşen pehlivanlarımızı 29-30 Nisan'da Kumluca'da yapacağımız Türkiye'deki sezonun ilk yağlı güreşlerine davet ettik. İnşallah güreşin ilk doğduğu topraklardan, Türkiye'de sezonun ilk güreşlerinde pehlivanları bir araya getirmiş olacağız" dedi.

Gezi dönüşü geniş kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını anlatan Çetinkaya, kültürlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına Kazakistan gezisinden güzel izlenimler edindiklerini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!