Yerel yönetim meydan savaşı

Güncelleme Tarihi:

Yerel yönetim meydan savaşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 00:00

Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi arasında yıllardır süren ’husumet’, bir kez daha kavgaya neden oldu.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ekipleri ile Keçiören Belediyesi ekipleri arasında kuyu suyu kavgası çıktı.

Keçiören Belediyesi’nin şelale ve park sulamasında kullanmak için kuyudan çıkardığı suyun borusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ ekipleri tarafından kesilmek istenince arbede yaşandı. Çıkan arbede de 3 kişi gözaltına alınırken, Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürü Salih Sekmen, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kepçesinin çalışmasını engeleyince polisler tarafından tartaklandı.

Öğle saatlerinde Keçiören Belediyesi’nin yanındaki Cumhuriyet Caddesi’ne gelen ASKİ ekipleri, yolu trafiğe kapattı. Ardından Keçiören Belediyesi’nin önceki günlerde açtığı artezyen kuyusu ve yolun altına izinsiz boru döşendiğini gerekçe gösteren ekipler boruları keseceklerini belirttiler. Keçiören Belediyesi ekipleri de, boruların kesilmesini engellemek için Büyükşehir’in araçlarının girmemesi için kendi araçlarıyla yola barikat oluşturdular.

ASKİ POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

ASKİ ekipleri, olay çıkma ihtimaline karşı Keçiören Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra Çevik Kuvvet ekiplerini de olay yerine getirdiler. Keçiören Belediyesi ekipleri, ASKİ ekiplerinin kuyu suyunu kesme isteğine tepki göstererek yapılan işlemin yasal olmadığını belirttiler. Bu arada Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürü Salih Sekmen, yolu kazarak su borularını sökmek isteyen kepçeyi, önüne kendini siper ederek engellemek istedi. Ancak polis Sekmen’e müdahale etti. Yaşanan tartışmada, polis ekiplerinin Sekmen’i darp ettiği görüldü.

Sekmen’e yapılan müdahale üzerine Keçiören Belediyesi ekipleri de olaya tepki gösterince arbede daha da büyüdü. Çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı. Öte yandan olayların büyüme ihtimaline karşın Çevik Kuvvet ekiplerinden takviye istenildi. ASKİ ekipleri Cumhuriyet Caddesi’ni kazarak Keçiören Belediyesi’nin artezyen kuyusundan su taşımak için döşediği boruları söktü. 6 saat boyunca yolun trafiğe kapatılması ise ulaşımı felç etti. Birçok sürücü duruma tepki gösterdi.

SUYUMUZ 7 YILDIR ZATEN YOK

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Terzioğlu, 7 yıldır ASKİ’nin şehir şebeke suyunu kullanmadıklarını belirterek, "Çünkü suyumuzu 7 yıl önce kestiler. Belediyemiz artezyen kuyularının sularıyla ihtiyacını karşılıyor. Bugün yapılan uygulama Ankara ve Keçiören’e yapılan en büyük kötülüktür" dedi.

Polis ekipleri tarafından darp edilen Fen İşleri Müdürü Sekmen ise, 13 yıldır görev yaptığı Keçiören’de gecekondu yıkımlarında polis ile omuz omuza çalıştıklarını ancak kendisini kasıtlı olarak darp ettiklerini öne sürdü. Sekmen, şunları söyledi:

"Şelale ve civardaki parklardaki bitki örtülerinin sulanması için artezyen kuyusu açtık. Yeşil, temiz bir Keçiören ve Ankara için yaptığımız bu çalışma büyükşehir belediyesi ve polis zoruyla engelenmesi vicdansızlıktır. Ağaçlara ve bitkilerin sulanmasını engelleyen bir zihniyeti Allah’a havale ediyorum."

YILLARDIR SÜREGELEN HUSUMET

BÜYÜKŞEHİR
Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında yıllardır süren kavgalar artık Başkent yerel siyasetinin rutinleri arasına girdi. İki belediye arasındaki husumet zaman zaman su kesmeye, zaman zaman kurşunlamaya kadar varan olaylarla sonuçlandı. İşte Gökçek ve Altınok kavgalarının yarattığı sonuçların bazıları:

HUZUR EVİ SAVAŞI Gökçek, Keçiören Belediyesi’ne bağlı çalışan Yaşlılar Köşkü’nün su faturalarını ödemeyi meclis kararı ile kesti.

BORÇ KAVGASI Gökçek ile Altınok birbirlerinden büyük alacakları olduğunu iddia ettiler. İMAR VETOSU Keçiören Belediyesi, Ayvalı 1. etaptaki inşaat yüksekliği kotunu, semtte üssü bulunan MİT’i ikna ederek 4 metre yükseltti. Ancak karar Gökçek’ten veto yedi.

AMBLEM TARTIŞMASI
Keçiören Belediyesi, Gökçek’in Keçiören Belediye Başkanlığı döneminden kalan amblemini değiştirme kararı aldı. Altınok’un başkanı olduğu Keçiören Belediyesi yeni amblem için yarışma açarken, Gökçek’in yorumu, "Tasvip etmiyorum" oldu.

PARK KAVGASINDAN KURŞUNLAMAYA Keçiören Belediyesi’nin Fatih Sultan Mehmet Parkı’ndaki tabelalarının Büyükşehir tarafından sökülmesinden 24 saat sonra Büyükşehir Belediye Çevre Koruma Daire Başkanlığı 25 kişilik bir grup tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!