Başkan Uysal'dan tuvalet fırçası

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysaldan tuvalet fırçası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 23:29

Başkan Uysal'dan tuvalet fırçası

Haberin Devamı

Özge CERRAH/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İnönü Parkı’nda işletmesi kiraya verilen belediyeye ait tuvaletten darbe karşıtı protestolar süresince ücret alınmaması talimatını verdi. Tuvaletten ücret alındığını duyunca sinirlenen Başkan Uysal, "5 kuruşluk çiş yapıyor adamlar, para alıyorsunuz. Fırsatçılar sizi" diyerek görevliye tepki gösterdi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti nedeniyle özel halk otobüsleri ve ilçe merkezindeki tuvaletlerin halka ücretsiz olması talimatını verdi. Akşam Atatürk Anıtı önünde düzenlenen demokrasi nöbetine katılan Başkan Uysal, yakındaki İnönü Parkı’ndaki tuvalete gitti. Talimatına rağmen işletmesi kiraya verilen belediyeye ait tuvaletin ücretli olduğunu gören Başkan Uysal, görevliye sert tepki gösterdi. Yapılanı fırsatçılık olarak değerlendiren Başkan Uysal, "Vatan elden gidiyor, şurada 5 kuruşun derdindesiniz. Gel belediyeye, ben sana maaşımdan her akşam 50 lira veriyim. Kazandığınız para haram zıkkım olsun. Bu gece, o vatandaştan para aldıysanız haram olsun o para size. Orada sabaha kadar vatandaş bekliyor. Yaptığınız ayıp. Azıcık aklın varsa düşünmen lazım. 5 kuruşluk çiş yapıyor adamlar, para alıyorsunuz. Fırsatçılar sizi. Buralar halkındır, bedavadır. Halk, 50 kuruşa çay içiyor, siz onlardan 1 lira para alıyorsunuz. Buraya aylık 80 lira, 100 lira kira veriyorsunuz demi ? Ben göstereceğim size" diyerek tepkisini dile getirdi.
Başkanın tepkisi üzerine sessiz kalan tuvalet görevlisi, "Ben bu akşam geldim. Emanetçiyim" dedi. Başkan Uysal, daha sonra tuvaletten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!