Yozgat'ta meralar ıslah ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta meralar ıslah ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 13:31

Yozgat'ta meralar ıslah ediliyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mera ıslah çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, 3 bin dekar mera alanına 32 bin 500 kilo gübre atıldı.

Yozgat’ta hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan meraların ıslah edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, bugüne kadar 6 köyde mera ıslah çalışmalarının tamamlandığını, Sorgun ilçesine bağlı Taşpınar, Sarıkaya ilçesinin Koçcağız, Yerköy ilçesinin Kördeve ve Aşağıelmahacılı köyleri olmak üzere 4 köyde ıslah çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Özdemir, köyde bulunan düşük verimli meraların durumunun düzeltilmesi için gübreleme, üstten tohumlama veya suni mera tesisi yapıldığını belirterek, “Düzensiz yapılan otlatmanın sisteme kavuşturulması gerekmektedir. Otlatmaya başlama ve bitirme tarihlerine riayet edilerek, meraya olan aşırı baskının kaldırılması için, kaba yem üretimini artırıp, tarla tarımı içerisinde yem bitkileri ekim alanını ve birim alana olan verimi yükseltmek zorundayız. Böylece, hayvanların kaba yem açığını gidermek suretiyle, hayvan başına olan verim düşüklüğünü giderip, bu işlerin nasıl yapılacağı konusunda eğitimler verilmek üzere mera ıslah projesi uygulanmaktadır” dedi.

Ziyaattin Özdemir, bu yıl güz döneminde Sorgun’un Taşpınar Köyünde bin dekar alana 10 bin kilo, Sarıkaya’nın Koçcağız Köyünde bin 500 dekar alana 15 bin kilo, Yerköy’ün Aşağıelmahacılı Köyünde 500 dekar alana 7 bin 500 kilo diamonyum fosfat gübresi ile toplam 3 bin dekar mera alanında 32 bin 500 kilo gübreleme çalışmasının yapıldığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!