Yozgat'ta kanser taraması mobil ekiple yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta kanser taraması mobil ekiple yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 10:32

Yozgat'ta kanser taraması mobil ekiple yapılıyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA) - TÜRKİYE’de en fazla kanser vakalarının görüldüğü iller arasında bulunan Yozgat’ta, Kanser Haftası kapsamında bilgilendirme ve kanser hastalığına yönelik farkındalığı artırmak üzere çalışmalar devam ediyor.
Yozgat’ta Mobil Kanser Tarama aracı ile tüm yerleşim birimleri ziyaret edilmek suretiyle, 70 bin kadının kanser taramasından geçirileceğini belirten Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, Nisan ayının ilk haftasının her yıl ülkemizde ‘Kanser Haftası’ olarak kutlandığını hatırlattı. Kanserin, kelime anlamı ile tek bir hücrenin kontrolsüz büyümesiyle oluşan kötü tümörlere verilen bir ad olduğunu kaydeden Karaaslan, kurumun internet sitesinden yayınladığı mesajında “Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir. Yeni yayımlanan dünya kanser istatistiklerine göre; ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır” dedi. 
MOBİL TARAMA HİZMETTE
Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, kanser taramalarının mobil ekip yardımıyla, köylerde aralıksız devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: “İç dizaynı yaptırılan Kanser Tarama TIR’ı il genelindeki köylerde yaşayan kadınlarda kanser tarama hizmetini sürdürüyor. Kanser hastalıklarında erken teşhisin çok önemli olduğu, mobil olarak hizmet veren gezici Kanser Tarama TIR’ının, KETEM’e gelemeyen uzak köylerde yaşayan kadınlara yerinde hizmet veriyor. Yozgat genelinde 70 bin kişiye kanser taraması yapılmasının planlandığı, bu kapsamda gezici ekip kırsal bölgelerde tarama çalışmalarına devam ediyor.”
(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!