Yozgat'ta bal üretimi

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta bal üretimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 09:43

Yozgat'ta bal üretimi

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- TÜRKİYE'nin  önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ta yıllık 550 bin ton civarında kaliteli bal üretimi yapılıyor. Çiftçiler, daha fazla gelir elde edebilmek amacıyla arıcılık faaliyetlerini sürdürüyor. Diğer bölgelerden de çok sayıda gezginci arıcı Bozok Yaylası'nı mesken tutuyor. 
300'ün üzerinde yerli arıcının bal üretimi yaptığı il genelindeki kırsal bölgelerde her yıl 200 civarında da gezginci arıcının konaklıyor. Önceki yıllarda en fazla 50 civarında gezginci arıcının Yozgat'a geldiği, bu sayının her geçen yıl arttığı, 200 civarında arıcının yaylalara yerleşip, faaliyetini sürdürüyor. Yozgat'ta yıllık bal üretiminin 550 bin ton civarında olduğu, bunun artırılabilmesi için çalışıldığı ifade edildi. İlin coğrafi konumu ve iklimi bakımından arıcılığa elverişli bir bölge olduğu, arıcılığın geliştirilmesi ve daha kaliteli bal elde edilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların devam ettiğini kaydedildi. 
Çayıralan ilçesinde 500 dekar alanda 'Bal Ormanı' kuruldu. Balın tanıtımı amacıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Çayıralan Kültür ve Bal Festivali' ilgi gördü. Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, kültürlerin insanları birbirlerine bağladığını söyledi. Şahiner, "Bu festivalimizin diğer bir amacı Çayıralan balını tanıtmaktır. Üretimini sonunu kadar destekliyorum. Dünyaca ünlü anzer balıyla yarışmasını istiyorum. Medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan üreticilerimizin ballarını güvenle satın alabilirsiniz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!