Yozgat’ta soya üretimi deneniyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta soya üretimi deneniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 14:15

Yozgat’ta soya üretimi deneniyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta tarımsal üretimde çeşitliliği artırıp, pazar sorunu bulunmayan, aynı zamanda da ülke ekonomisine katkı sağlayacak tarımsal ürünlerin üretimine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ta, talep edilen ürünlerin üretiminin yapılarak, ülke ekonomisine katkıda bulunan bir il konumuna gelinmesi için çalıştıklarını söyledi. Özdemir, “Soya fasulyesinin yemeklik yağ, yem bitkisi ve un yapılarak kullanılan bir gıda maddesi. Soya fasulyesi Yozgat’ta ekilip, biçilmesi bakımından bilinmeyen, ülkemizde de yetiştiriciliği çok fazla yaygın olmayan bir bitkidir. Ülkemizin yağ ve hayvansal küspe ihtiyacının karşılanması noktasında Bakanlığımız da soya yetiştiriciliğine, yağlık bitkiler yetiştiriciliğine ciddi anlamda destek vermekte ve teşvik etmektedir. Biz de Yozgat’ta soya yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak üzere çalışma başlattı” dedi.

Yozgat gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özdemir, önceki yıllarda Aydıncık ilçesinde Soya ekiminin deneme amaçlı yapıldığını, ancak yanlış tohum seçimi nedeniyle sadece yem bitkisi olarak ürün alındığını hatırlattı. Özdemir, “Fakıbeyli köyümüzdeki 10 dönümlük tarım alanında iki çeşit Soya Fasulyesi ekimi yaptık. Bu her iki çeşitte hem yağlık hem de yem bitkisi olarak kullanılabilecek cinsten. Sürekli kontrolleri yapılıyor, gelişimleri gözleniyor. Hasat yapıldığında dekara verimleri değerlendirilecek, yöremiz için uygun olan tohumluk çiftçilerimize önerilecek. Yozgat’ta soya yetiştiriciliği yok. Bu alanda da önemli bir merkez haline gelebiliriz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yağ ve yem bitkisi talebine katkıda bulunabiliriz” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!