Yozgat’ta arkeolojik kazılar devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta arkeolojik kazılar devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 11:29

Yozgat’ta arkeolojik kazılar devam ediyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta, yabancı arkeologlar tarafından 3 ayrı bölgede yapılan 2016 yılı kazı çalışmalarına başlandı.

Yozgat’ın 3 ayrı bölgesinde programlanan kazı çalışmalarından Uşaklı Höyük ve Kerkenes’de çalışmalara başlanırken, Çadırhöyük’te kazı yapacak ekibin ise 10 Haziran’da Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, yabancı arkeologlar dan Kuşaklıhöyük ve Pteria antik kentinin izlerine rastlanan Kerkenes dağındaki kazılara başlandığını söyledi. İbiş, “Sorgun ilçesi sınırlarında bulunan Kerkenes dağında Chicago Üniversitesi’nden ABD'li Arkeolog Dr. Scott Branting başkanlığındaki ekip, kazı evine yerleşip, çalışmalarına başladı. Çalışmalar Ağustos ayına kadar devam edecek” dedi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Büyük Taşlık köyü yakınlarında bulunan Kuşaklı Höyükte de bu yıl yapılacak çalışmaların başladığını ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, “2008 yılından itibaren kazıları sürdüren, İtalya Floransa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Stefania Mazzoni başkanlığındaki ekip, bu yıl yürüteceği çalışmalar için Yozgat’a geldi. Geçen yıl yapılan kazılarda Hitit uygarlığının etki alanında yer aldığı belirtilen bölgede yapılan kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı. Bu yılda önemli detaylara ulaşılacağını bekliyoruz” diye konuştu.

Sorgun ilçesi Peyniryemez köyü yakınlarındaki Çadırhöyük’te ABD’nin New Hampshire Üniversitesinden Dr. Gregory McMahon başkanlığındaki ekip tarafından 1994 yılında başlatılan kazı çalışmalarına ise 10 Haziran’da başlanacağı açıklandı.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!