Yozgat Liseler arası ödüllü tiyatro festivali

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Liseler arası ödüllü tiyatro festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 15:11

Yozgat Liseler arası ödüllü tiyatro festivali

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belediye ile işbirliği yaparak düzenlediği ‘Yozgat Liseler arası ödüllü tiyatro festivali’ etkinliği tamamlandı.

Yozgat Merkezde bulunan 12 lisenin tiyatro kolu öğrencilerinin hazırladığı oyunlar sahnelendi. Dünya Tiyatrolara Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik ilgi gördü. Bir hafta süreyle öğrencilerden oluşan tiyatrocular sahneledikleri oyunlarla becerilerini sergiledi. Oluşturulan jürinin puanları sonucu ilk 3’e giren oyunlar belirlendi. Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Öğrencilerin yoğun geçen sınav temposundan biraz olsun uzak kalmaları ve tiyatro gibi zengin bir kültürleşme etkinliğiyle uğraşmalarının onların kişisel gelişimi için etkili olacağını düşündük. Bu nedenle Yozgat Belediyesiyle de işbirliği içinde olup böyle bir etkinlik planladık” dedi.

Yarışmada Erdoğan Akdağ Fen Lisesi ‘Kına Gecesi’ oyunuyla birinci olurken, Halide Edip Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ‘Çanakkale’de bekleyen olmak’ adlı oyunla ikincilik elde etti. Yarışmanın üçüncülüğünü ise “Komşu Köyün Delisi” isimli oyunla Yozgat Anadolu Lisesi aldı. Yarışmada dereceye giren okulların ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!