Tarımda işbirliği değerlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Tarımda işbirliği değerlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 14:02

Tarımda işbirliği değerlendirildi

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Valiliği, Bozok Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Tarımda İş Birliği Protokolü’ çerçevesinde değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Vali Kemal Yurtnaç, Bozok Üniversitesi Rektörü  Salih Karacabey, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve ziraat mühendisleri katıldı. Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Ziyaaatin Özdemir, “Yaklaşık 4,5 ay Bozok Üniversitesinin değerli hocaları ile bir araya gelerek hem onlardan teknik bilgiler aldık, hem de problemlerimizi masaya yatırdık. Bizim burada bitkisel üretimde, hayvansal üretimde ve tıbbi aromatik bitkiler alanında uzman arkadaşlarımız gelerek 4,5 ay içerisinde bilgiler verdiler. Bu eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise, tarımda işbirliği protokolü imzalandıktan sonra çalışmalara başladıklarını söyledi. Karadağ, “Protokol imzalandıktan sonra düğmeye basıldı. İlk önce bu bölgede tarım ve hayvancılık adına ne yapılabilir onu değerlendirdik. Daha sonra teknik eğitim programı başlattık. Her hafta aralıksız olarak iki hocamız gelerek ziraat mühendisi arkadaşlarımıza teknik eğitim verdiler” diye konuştu.
Toplantıda konuşan Vali Kemal Yurtnaç ise, bu tür çalışmaların alana yayılmasının Yozgat’a büyük faydası olacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!