Sorgun'da resim ve karikatür yarışması

Güncelleme Tarihi:

Sorgunda resim ve karikatür yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 13:25

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 68. Verem Eğitim Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik resim ve karikatür yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Milli Egemenlik İlkokulu Konferans Salonu’ndaki ödül töreninde konuşan Kaymakam Ali Arslantaş, geçmiş tarihlerde verem yüzünden birçok kişinin hayatını kaybettiği anımsatarak, hastalığının günümüzde kolay tedavi edilebildiğini söyledi.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaaslan da her yıl ocak ayının ilk haftası kutlanan Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim ve karikatür yarışmasında, öğrencilerin anlamlı ve güzel resimler yaptıklarını dile getirdi.

Verem Eğitim ve Propaganda Haftası’nın insanlarda bu hastalığa karşı farkındalık yaratmayı amaçladığını ifade eden Karaaslan, "İnce hastalık, tüberküloz adıyla da tanınan verem hastalığı önceki yıllarda korkulan, can alan bir hastalıktı. Ancak günümüzde bu hastalık etkisini yitirmiş, korkulan bir hastalık olmaktan çıkmıştır. Yine de insanlarımızın bu hastalığa karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Bugün bile Sorgun’da yılda 8-10 yeni tüberküloz hastası saptanmaktadır. Sağlık çalışanları ve toplum olarak bu hastalığa karşı tüm gücümüzle savaşımız devam etmektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Törende, yarışmada dereceye giren 68 öğrenciye ödülleri verildi. Yarışmada Araplı İlkoku'lundan Zahide Altan birinci, Akşemsettin Ortaokulu'ndan Yasemin Murat ikinci, Araplı İlkokulu’ndan Gül Acıpoyraz da üçüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!