Yozgat'ta 'huzur' uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta huzur uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2020 02:15

Yozgat'ta 'huzur' uygulaması

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta, polis ve jandarma ekiplerince asayiş ve trafik uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya 120 ekip olmak üzere 541 polis ve jandarma katılırken, 6 bin 385 kişi sorgulandı.
Yozgat genelinde, polis ve jandarma tarafından asayiş ve trafik kontrolleri yapıldı. Düzenlenen huzur uygulamasını Yozgat Valisi Kadir Çakır, ilçe kaymakamlarıyla telefon üzerinden canlı bağlantı kurarak başlattı. İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Murat Esertük'ten uygulama hakkında bilgi alan Vali Çakır, vatandaşın huzur ve güvenliği için emniyet ve jandarma ekiplerinin 7/24 çalıştığını söyledi. Uygulamadaki amacın Yozgat'ta vatandaşın en huzurlu şekilde hayatlarını idame ettirmesini sağlamak olduğunu belirten Vali Çakır, "Bizim en fazla ihtiyaç duyduğumuz alan vatandaşımızdan yeterli sayıda ihbarın gelmemesidir. Vatandaşlarımızın gördükleri bütün olumsuzlukları ihbar hatlarımız 112-155 ve 156'ya bildirmeleridir. Çünkü büyük sıkıntıların temelinde küçük ihmaller var. Biz tek başımıza hiçbir yeri idare edemeyiz. Bize vatandaşlarımızdan gelecek bilgi akışı çok önemli. İhbar yapan vatandaşlarımızın kimlikleri gizli tutulur, bunu bilsinler" dedi.
541polis ve jandarmanın katıldığı huzur uygulamasında, 6 bin 385 kişi sorgulandı. Yakalanan 22 yoklama kaçağına tutanak tanzim edilirken, kontrol edilen 921 araçtan 41'ine 53 bin 697 lira cezai işlem uygulandı, 13 araç trafikten men edildi. 9 kişiye kapalı alanda sigara içmekten bin 683 lira, 15 kişiye Kabahatler Kanunu'nun 32-35-36-37'inci maddesinden 4 bin 17 lira ceza uygulandı.

FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!