Kırsal yatırıma destek

Güncelleme Tarihi:

Kırsal yatırıma destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 11:42

Kırsal yatırıma destek

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelere, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yatırımcılara yüzde 50 oranında hibe desteği verileceğini söyledi. 
Özdemir, "Tohum, Yaş meyve sebze dışında kalan diğer bitkisel ürünleri işleme, paketleme ve depolama yatırımları ile Ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha yapımına, Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seralar ile enerji üretim tesisleri, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi yatırımlarına mali destek verilecektir" dedi.
Kapasite artırımı veya teknoloji yenileme başvurularının da alınacağını kaydeden Müdür Özdemir, başvuruların 11 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerektiğini anlattı.Yatırım projesine destek alanların, yatırımlarını 1 Ekim 2018 tarihine kadar tamamlaması gerektiğinin altını çizen Özdemir, "Belirtilen yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri hariç, son başvuru tarihinde faaliyet süresi beş yılını doldurmamış tesisler Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme niteliğinde başvuruda bulunamaz. Ayrıca daha önce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde hibe desteğinden yararlanmış olan tesisler için nihai rapora bağlanma tarihi itibarı ile beş yılını doldurmamış olanlar Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme veya Tamamlama niteliğinde bu Tebliğ kapsamında hibe başvurusunda bulunamaz. Niteliği yeni tesis olan başvurular sadece nüfusu 20 binden az olan kırsal alan yerleşim yerleri ile tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinde yapılır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!