Kaz ıslahı üretim merkezinin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaz ıslahı üretim merkezinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 13:10

Kaz ıslahı üretim merkezinin temeli atıldı

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YERKÖY(Yozgat), (DHA)- Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Bozok Üniversitesi tarafından, ‘Damızlık Kaz Islahı Üretim Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yerköy ilçesinde temeli atılan tesis hakkında bilgi veren Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz, Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bağlı Yerköy Damızlık Kaz Üretim Çiftliği’nde, iki adet damızlık kaz ıslahı kümesi, kesimhane ve kuluçkahanenin bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de kazlar için özel bir kesimhane bulunmamaktadır. Bu yüzden kesilen kazlar maalesef ruhsatız ve sağlıksız ortamda tüketiciye ulaşmaktadır. Temelini attığımız ve kısa sürede hizmete girecek olan kesimhane ile birlikte Türkiye’de ilk defa kaz eti marketlerdeki raflarda yerini alacak. Tesisimizde, yerli ırk kazları ıslah ederek yumurta verimini yükselteceğiz. Bu sayede Türkiye’ye yurt dışından giren kaçak ırkların girişi ortadan kalkmış olacak. Şu an tesisimizde 500 adet yerli kaz ile üretimimize devam ediyoruz. Yeni tesislerimizin hizmete girmesi ile yılda 3 ila 4 bin civarında kaz üretip sektöre ve piyasaya süreceğiz” dedi.

Temel atma törenine Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şenkök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, fakülte dekanları ve çok sayıda kaz üreticisi katıldı.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!