Kanyonda patlayıcı yasağı

Güncelleme Tarihi:

Kanyonda patlayıcı yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 12:16

Kanyonda patlayıcı yasağı

Haberin Devamı

AYDINCIK(Yozgat), (DHA)- YOZGAT'ın Aydıncık ilçesinin Kazankaya köyünden başlayıp, Çorum İncesu'ya kadar uzanan Kanyon içerisine ateşli silah ve patlayıcıların sokulması yasaklandı. Aydıncık Kaymakamı Yavuz Akyol imzası ile yapılan açıklamada, Kazankaya Kanyonu'nun yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda olduğu hatırlatılarak, vadi içerisinde bulunan endemik bitkilerle, hayvan türlerinin ekolojik düzenini sağlamak, bölgenin turizme kazandırılmasına yönelik projelerin hazırlandığı kaydedildi. 
Doğal dengenin zirai ilaçlama ile bozulmadan sağlanması, tabiattaki zararlı haşerelerle mücadelede tabii yöntemler kullanarak doğadaki yaban hayvanları ile yapılan mücadelenin daha etkin olduğu kanıtlandığın altı çizildi. Kene ısırması sonucu ölümcül riski bulunan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olarak da bilinen hastalığın sebebi olan kene ve diğer böceklerle mücadele için doğal silah olarak görülen keklik ile benzeri canlıların popülasyonunu artırılması gerektiği kaydedildi. Kanyon içerisinde haberleşme araçlarının kullanılamadığına dikkat çekilerek, 'Vadi arasının dar oluşu, sarp ve dik kayaların ulaşımı engellemesi, olabilecek kazalarda sağlık ekibinin bölgeye intikaline imkan sağlamamaktadır. Bölgede turizm amaçlı gezi yapan insanlara da zarar gelebileceği gibi sebeplerden dolayı İl İdaresi Kanunu kapsamında, kamu düzeni ve güvenliği, kişilerin can ve mal güvenliği adına Kazankaya Kanyonu ve çevresinde ateşli silah ile patlayıcı maddelerin kullanılması yasaklanmıştır' denildi. 
Yasağa uymayanlar yasa gereği, Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılacağı kaydedildi. Kanyonun girişi ve bazı yol kenarlarına da kaymakamlık tarafından uyarıcı levhalar dikildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!