Kabak çekirdeği üretimi arttı

Güncelleme Tarihi:

Kabak çekirdeği üretimi arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 11:23

Kabak çekirdeği üretimi arttı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)– YOZGAT’ta, kabak çekirdeği üretiminin yaygınlaştırılmasına yönelik verilen destek, üretimin son üç yılda kademeli olarak artmasını sağladı.

Yozgat İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu, 2012 yılında alternatif ürün çeşidini artırmak amacıyla Yerköy ve Sorgun ilçelerinde ekimi yapılmakta olan kabuklu ve kabuksuz kabak çekirdeği ekim alanlarında incelemelerde bulunup, hazırladığı raporda da üretimin desteklenmesi talep edildi. Yozgat İl Genel Meclisi, kabuklu ve kabuksuz kabak çekirdeği üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilerin desteklenmesini uygun bulup, kaynak aktarımı yaparak, deneme amaçlı ekimler yapılmasını sağladı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, kabak çekirdeği pazarının sınırlı olduğunu, çiftçilere talebe bağlı üretim yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunduklarını söyledi. Özdemir, “Yozgat’ta son üç yıllık dönem içerisinde kabak çekirdeği üretimine yönelik olarak yapılan ekim alanları kademeleri olarak arttı. 2013 yılına kadar hiç yok denecek kadar olan üretim bu yıldan itibaren belirli bölgelerde artamaya başladı. 2013 yılında Yozgat il genelinde 475 dekar alandan 29 ton çerezlik kabak çekirdeği üretilirken, 2014 yılında ekim alanı 675 dekara üretim 34 tona, geçen yıl ise 730 dekar alana ekim yapılıp, 49 ton ürün alınmıştır” dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!