Hububat hasadı başladı

Güncelleme Tarihi:

Hububat hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 11:56

Hububat hasadı başladı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)– YOZGAT’ta 2016 yılı hububat hasadının başlamasıyla birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, dane kaybının önlenmesi amacıyla biçerdöverleri yakın takibe aldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Sekili bölgesinde biçerdöverlere yönelik yapılan denetimlere katıldı. Özdemir, il genelinde yaklaşık 370 bin hektar alanda hububat ekiminin yapıldığını söyledi. Özdemir, “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, iyi bir hasat sezonu geçirebilmek için hep birlikte çalışacağız. Hasat sezonuna gelmeden Müdürlüğümüz olarak buğdayın tüm yetişme sezonu boyunca çalışmalarımıza devam ettik. İlimiz genelinde yapmış olduğumuz Süne ve Hastalık sürveyleri çalışmaları neticesinde sünede emgi oranının binde dokuzun altında olacağı beklenmektedir” dedi.

Hasat sırasında biçerdöver ve biçerdöver operatörlerinden kaynaklanan ürün kaybının önlenmesi amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini belirten Özdemir, “Dane kaybını en aza indirebilmek için herkese önemli görevler düşüyor. Bu görevleri yerine getirirken en hassas olması gerekenler biçerdöver operatörleridir. Operatörler dane kaybına sebep olan unsurlara dikkat etmeli, biçerdöverlerinin gerekli bakımlarını ve ayarlarını yapmalı ve yaptırmalıdırlar. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bizler hasat dönemi boyunca sahada olacağız, gerekli denetimleri aralıksız gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Ekiplerin sezon sonuna kadar tarım alanlarında görev yapıp, denetimlerde bulunacağını söyleyen Özdemir, hasat sonrasında anız yakmanın toprağa ve toprak canlılarına zarar verdiğini, toprağın yapısının bozulması, organik maddece fakirleşmesine, her geçen yıl ürünlerimizin verim ve kalitesinin azalmasına neden olduğunu ifade etti.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!