Hayvan nakillerine yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Hayvan nakillerine yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 10:57

Hayvan nakillerine yakın takip

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta hayvan hastalıklarını engellemek amacıyla hayvan nakilleri konusunda denetimlere ağırlık verildi.

Son 3 yıldır Yozgat’ta yapılan aşılama, eğitim ve denetim faaliyetleri sayesinde hayvan hastalıklarının yaygın olarak görülmediği, son zamanlarda ise hastalıklı hayvanlarla karşılaşılmasının, hayvan nakillerinden kaynaklı olduğu belirlenerek, hayvan nakillerinin daha sıkı ve sağlıklı takip edilmesi uygun bulundu. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, hayvan pazarlarında, kontrolsüz yapılan hayvan ve hayvan maddesi nakillerinden kaynaklı, yayılan hayvan hastalıklarının önüne geçmek, ilgili kurumlarla gereken koordinasyonu sağlamak üzere ruhsatlı hayvan pazarı bulunan ilçelerde toplantılar yapmaya başladıklarını söyledi. Yozgat’ta ilk toplantıyı Boğazlıyan ilçesinde gerçekleştirdiklerini bildiren Özdemir, Sorgun, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde de yapacakları toplantılar sonucunda alınacak önlemlerle, denetimlerin daha sıkı ve sağlıklı yapılarak, hastalık taşıyan hayvan nakillerinin il sınırlarından içeriye sokulmayacağını ifade etti. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özdemir, daha sonra şu bilgileri verdi:

"Son 3 senedir gerek şap aşılamaları gerekse Lumpy Skin aşılamalarında il olarak yakaladığımız yüksek aşılama oranları, bunlara bağlı olarak hastalıksız geçen uzun süreler göz önüne alınırsa, son dönemde ortaya çıkan hastalık mihrakları kontrolsüz bir şekilde yapılan hayvan hareketlerinden kaynaklandığı aşikardır. Kısa zaman içinde hayvan hastalıklarından ari bir il haline geelme yolunda önemli işler yaptığımız ilimizde; kontrolsüz hayvan hareketlerinin durdurulması, bu konudaki cezai işlem uygulamalarının arttırılması, alınacak tedbirlerin görüşülmesi, ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlamak üzere, Ruhsatlı Hayvan Pazarlarımızın bulunduğu ilçelerimizde bir dizi toplantılar yapıyoruz. Toplantılarda, alınacak kararlar doğrultusunda, Hayvan Hastalıklarının, Hayvan Pazarları yoluyla yayılmasının önüne geçmeyi planlıyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!