Yalova’da Girişimci Çocuk Atölyesi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da Girişimci Çocuk Atölyesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 13:14

Yalova’da Girişimci Çocuk Atölyesi kuruldu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da bir ilk olan 'Girişimci Çocuk Atölyesi' çalışmaları Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde başladı.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Yalova Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile hayata geçirilen, ilköğretim çağındaki çocukların girişimcilik potansiyelini artırmak, yönlendirici eğitim aktiviteleri gerçekleştirmek ve öğrencileri erken yaşta girişimcilikle tanıştırmayı hedefleyen Türkiye’de ilklerden biri olan ve 10-12 yaş grubu çocuklar için hayata geçirilen “Girişimci Çocuk Atölyesi” çalışmaları Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde başladı. 28 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında Uygulama Oteli’nde atölye çalışması yapacak öğrencilerin yaptıkları çalışmalar 1 Haziran Cuma gününden itibaren dört gün süreyle Star AVM’de sergilenecek.

“YALOVALI ÖĞRENCİLER GİRİŞİMCİLİĞE ÖZENDİRİLİYOR”

Girişimci Çocuk Atölyesi çalışmalarını ilk gün ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, projeyi çok önemsediklerini belirterek, çocukların küçük yaşlardan itibaren girişimci bir ruha sahip olmasının hedeflendiğini ifade etti. Geleceğe ilişkin algılarını en doğru şekilde şekillendirmek ve çocukların kendi gelecek planlarını kurgulamada aktif rol üstlenmeleri açısından girişimciliğin önemli olduğuna vurgu yapan Müdür Tosun, “Girişimcilik eğitimi, çocukların 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeleri geleceklerinin şekillendirilmesi açısından önemlidir. Gerçek hayatta karşılaştıkları problemleri çözmelerine yardımcı olmak, inovasyona, işbirliğine, müzakere süreçlerini geliştirmek ve yönlendirmeyi öğrenmek için erken yaşta verilen girişimcilik eğitimleri önem arz etmektedir” dedi. “Çocuklarımızı girişimciliğe özendirmek istiyoruz” diyen Tosun, “Benzer projeler önümüzdeki yıl da yapılacak. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MARKA işbirliğiyle buna benzer projelerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Atölye çalışması sonucunda çocuklar tarafından oluşturulan girişimcilik projeleri sergilenerek, öğrendikleri bilgilerin aktarıldığı ve kamuoyuyla paylaşıldığı bir platform oluşturulması böylelikle "Girişimci Çocuk Atölyesi"nin tanıtımının yapılması hedefleniyor. Hem girişimcilik hakkında hem de çocukların özgün fikirleri ile oluşturdukları projeler hakkında Yalova halkı nezdinde farkındalık oluşturulması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!