Yalova’da ekonominin lokomotifleri ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da ekonominin lokomotifleri ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 14:22

Yalova’da ekonominin lokomotifleri ödüllendirildi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da ekonomiye yön verenler Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından düzenlenen bir programda ödüllendirildi. 2015 yılında yüksek düzeyde vergi veren, ihracat yapan ve üyelikte 40 yılını dolduranlara ödülleri verildi. 

YTSO tarafından düzenlenen “İş Dünyasına Yön Verenler” ödül töreni Elegance Resort Otel’de gerçekleştirildi. Ödül törenine Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkan Vekili Dinçer İlhan, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür ile kurum müdürleri, daire amirleri, YTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını YTSO Başkanı Tahsin Becan yaptı. Terör olayları nedeniyle yatırımların sekteye uğramaması gerektiğini söyleyen Becan, “Güvenlik güçlerimiz kendine düşen görevi zaten yapıyor ama burada bize de büyük işler düşüyor. Bu tür olaylar oldu diye yatırımlarımızı kenara koymamız en büyük hatamız olur. Zaten terörün istediği de bu. Sahada olalım ve dayanışma içinde olalım. Yeni istihdamlar yaratıp yeni iş gücü yaratmak durumundayız. Daha fazla çalışmak, daha çok vergi vermek. Bizim yapabileceğimiz bunlar” dedi.

Yalova’da 2016 ihracatında yüzde 5 düşüş olduğunu söyleyen Becan, “Yalova ile Türkiye’yi kıyasladığımız zaman geçen seneye baktığımız zaman 2016 ihracatında yüzde 5 gibi bir düşme var. Fakat Yalova’da Kasım ayına bakarsak yüzde 3’lük artış var. Ellerine kollarına sağlık, bu özellikle tersane grubundaki arkadaşlarımızın ihracatlarından kaynaklanan bir artış ama genel yıla baktığımızda yüzde 5 düşme var. İnşallah seneye bunu kapatabiliriz. Moralimiz yine de iyi. Türkiye’de ihracat anlamında 11’inci sıraya çıktık Kasım ayı olarak. Bu tabi bize moral vermeye yetiyor. Geçen hafta turizmi masaya yatırdık. Hep Yalova’nın 3 metropol ilin ortasında olduğunu ve turizmde ileri gitmemesini dile getiriyoruz. Bu sıkıntılı bir durum. Köprü açılışından sonra Yalova’nın ivmesi daha da ileriye gidecek ve bu sorunları konuşuyor olmayacağız” şeklinde konuştu.

Milletvekili Fikri Demirel de bir konuşma yaparak Ankara’da herkese yardım etmeye çalıştığını ve kısır çekişmeleri önemsemediğini söyledi. Demirel, şöyle konuştu:

“Bugün bu ilde bu görev bizim siyaseten bir görev. Yarın başka arkadaşlarımız gelebilir. Ben partili partisiz tüm belediye başkanlarımızla, illa ki AK Partili olması gerekmiyor. Ben devamlı diyalog halindeyim. Yalova’nın gelişimi ve kalkınması için benden ne talepte bulunurlarsa bulunsunlar destek olmaya devam ediyorum. Geçmişteki kısır çekişmeler beni ilgilendirmiyor. Ben Yalova’da yaşıyorum ve burada da yaşamaya devam edeceğim. Bu kentin kısır çekişmelerle zaman kaybetmesine gönlüm asla razı değil. Zaman zaman kendi partimden de eleştiri alıyorum ama hiç önemli değil. Önemli olan halkın takdiridir. Bu kubbede hoş bir seda bırakabilirsek, insanlar da ‘Allah razı olsun’ derse bu bizim için yeterli olur.”

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz da konuşmasına terör saldırılarını kınayarak başladı. “Üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” diyen Yılmaz, “İstihdam yaratmaya devam edeceğiz ve oyunlara gelmeyeceğiz. Yalova, her anlamda çok önemli lojistik bir lokasyona sahip. Devletimizin ve hükümetimizin ekonomik destek paketleri var. Bunlardan da faydalanacağız. Tersanecilerimizin ihracat rakamları yüzümüzü güldürdü. Sanayinin diğer kollarına her geçen gün üretmeye devam ediyoruz. Buradaki yatırımcılarımız vergi konusunda da kendilerini ciddi anlamda gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Önümüze set koyanların her bir setini yıkacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iş dünyasına 2015 yılında yön verenler ödüllendirildi. Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi kategorilerinde ilk sırada yer alan YTSO üyeleri ile en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar ödüllerini aldı. Yine YTSO üyeliğinde 40 yılını dolduran üyelere de ödülleri dağıtıldı. Ödülleri Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Vekili Dinçer İlhan ve YTSO Yönetim Kurulu üyeleri takdim etti.

2015 Yılı İhracat Kategorisi

1. Tersan Tersanecilik San. ve Tic. A.Ş

2. Cemre Marin Endüstri A.Ş

3. Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm San. ve Tic. A.Ş

4. Yazcan Mobilya Medikal İnşaat Turizm Tic.ve San. Ltd. ŞTİ.

5. Grandpipe Sanayi ve Ticaret A.Ş.

6. Mantaş Mantar Üretim ve Turizm Tic. A.Ş.

7.Bayram Yenikan

8.Grandpipe İnternational Paz. Tic. Ltd. Şti.

9.Döşemelik Tekstil San. Tic. Ltd. ŞTİ.

2015 Yılı Kurumlar Vergisi Kategorisi

1. Okaytaş Madencilik Müh. İnş. Oto. San. Tic. Ltd.ŞTİ.

2. Erüst Tarım Üretim Paz. ve Tic. Ltd.ŞTİ.

3. Alsa Nakliye İnşaat. Tur. İhr.Pvc. Plastik Doğ.

4-Gürer Maden Nakliyat Asfalt İnşaat. Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şti.

5- Yalova Uzmanlar Sağlık Hizm. San. Paz. Tic. A.Ş.

6-Erdeğer Motorlu Araçlar ve İnşaat Sanay, ve Ticaret A.Ş.

7-Netiş Yapı Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

8-Daşoğuz Tarım İnşaat Gıda İthalat İhracat Sant. Ve Tic. Ltd. Şti.

2015 Yılı Gelir Vergisi Kategorisi

1-Ömer Sefa Kutluay

2-Işılsu Külüşlü

3-Hakan Atilla Sağlık

4-İsmail Sadım

5-Yasin Aydın

6-Şerafettin Şen

7-Hikmet Çelik

8-Hasan Hüseyin Bahadır

9-Cevdet Akbulut

10-Erol Tatar

YTSO Üyeliğinde 40. Yılını Dolduran Üyeler

1-Erler Kollektif Şirketi-Hüseyin Eryılmaz-Fatih Eryılmaz

2-Güney Petrol Ticaret Limited Şirketi



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!