Yalova Üniversitesi’nde Kampus Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yalova Üniversitesi’nde Kampus Çalışmaları Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 16:03

YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NİYAZİ ERUSLU ÜNİVERSİTE KAMPÜS ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, fakülte binaları ve rektörlük idari binasının yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Eruslu, "Bu kampus tamamlandığında Yeşilköy’den bile görülebilecek" diye konuştu.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, merkez kampus alanındaki çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Hukuk Fakültesi, İktisadi İdari İlimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi binalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Eruslu, "Öngörümüz 2023’te 23 bin öğrencinin geleceği şeklinde. Yeşilköy’den de bu kampus görülecek” dedi.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, 2015 yılı içerisinde yaklaşık 50 milyon lira harcanan Yalova Üniversitesi Kampüsünde çalışmalar devam ederken, 940 dönüm alanın büyük bir bölümünün yeşil alan olarak korunduğu belirtildi. Eruslu, "Sahil kesiminde 5 bin kişilik amfi tiyatro, spor sahaları ve tesisleri ile yine deniz kısmında liman tesisleri yapılıyor. Daha sonraki aşamada ise yolcu vapuru iskelesi de yapılacak. Öğrenciler doğrudan iskeleden de üniversiteye intikal edebileceği gibi,Çınarcık sahil yolundan Yalova Üniversitesi kampüsüne doğru yürüyüş alanları yapılacak" diye konuştu.
Eruslu, arka kısımda yapacakları Kelebek Vadisi’ne ise dünyanın her yerinden farklı türde kelebekler getirerek öğrencilerin ve vatandaşların doğal ortamında bu kelebekleri görmesini sağlayacaklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!