Yürüyen Köşk Koşusu’nu 'Corcovado' isimli at kazandı

Güncelleme Tarihi:

Yürüyen Köşk Koşusu’nu Corcovado isimli at kazandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 16:34

Yürüyen Köşk Koşusu’nu 'Corcovado' isimli at kazandı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediye Başkanı Vefa Salman’ın girişimleri sonuncunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Yürüyen Köşk Koşusu, 11 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapıldı.Yarışı, 3 yaşındaki erkek safkan Corcovado jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.

Başkan Salman’ın, Atatürk’ün ağaç sevgisi ve çevre bilincinin bir sembolü niteliğindeki Yürüyen Köşk’ü, Yalova’nın markası yapmak ve ulusal platformlarda tanıtmak amacıyla başlattığı girişimler devam ediyor. Yapılan tanıtımlar arasında yer alan ve Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) koşu takvimine Başkan Salman’ın girişimleri sonucu giren ‘Yürüyen Köşk Koşusu’ İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Sentetik pistte 2000 metre mesafede 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katıldığı koşuyu Vefa İbrahim Aracı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu 3 yaşındaki erkek safkan Corcovado jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı. Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen koşuya Başkan Salman’ın ve eşi Dilek Salman’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Halit Güleç, İlyas Özdemir, Hamit Kutlu ve birçok Yalovalı vatandaş da katıldı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Pınar Aracı Baş'a kupasını ve Yürüyen Köşk maketini Başkan Salman takdim etti. Ayrıca Başkan Salman, antrenör Sönmez Bilgiç'e ve kazanan Corcovado isimli atın jokeyi Gökhan Kocakaya'ya plaketlerini ve hediyelerini verirken, günün anısına TJK adına Genel Sekreter Sadettin Atığ'a da katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!