Yalova’da deprem tatbikatı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da deprem tatbikatı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 18:06

Yalova’da deprem tatbikatı düzenlendi

Haberin Devamı

Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)-YALOVA’da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen UMKE, AFAD, itfaiye ve 8 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Eski Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen tatbikata yaklaşık 100 kişi katıldı.
Kurum ve kuruluşların olası afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla, Yalova’da gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikata AFAD, Yalova İtfaiyesi ve ildeki arama ve kurtarma dernekleri katıldı. Tatbikat, Marmara Denizi merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerinden gerçekleştirildi. Deprem olduğu anonsu yapılarak başlatılan tatbikat, ekiplerin 112 Acil Çağrı Merkezi bahçesindeki toplanma alanına gelmesiyle devam etti. Oluşturulan koordinasyon masasında ise ekipler, yıkılan binaların enkazlarına yönlendirildi. Enkaza ulaşan ekipler çevre güvenliğini sağlayarak, sesli ve kameralı arama çalışması gerçekleştirdi. Yapılan aramada enkaz altında olduğu belirlenen yaralılar, sağlıkçılar tarafından ilk kontrolleri yapıldıktan sonra sedyelere alınarak enkazdan çıkarıldı. 
Ekiplerin gerekli prosedürleri yerine getirerek gerçekleştirdikleri tatbikat ile ilgili bilgi veren UMKE sorumlusu Mustafa Ülker,  “Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE tarafından ortaklaşa düzenlenen tatbikatta, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı. Bu tatbikata AFAD, Yalova İtfaiyesi ve ildeki arama ve kurtarma dernekleri de katıldı. Toplamda 100 kişi bu tatbikata katıldı. Hedefimiz koordinasyonu test etmek ve arama kurtarma becerilerimizi bir kez daha gözden geçirmek. Burada yapılan çalışmaları kayıt altına alarak yaşanan aksamaları belirleyecek ve ortadan kaldıracağız” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!