Yalova'da ata sporu güreşe ilgi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Yalovada ata sporu güreşe ilgi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 14:53

Yalova'da ata sporu güreşe ilgi artıyor

Haberin Devamı

Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)-YALOVA’da 7-15 yaş arası kız ve erkek gruplarından oluşan 77’yi aşkın sporcu, ata sporu güreşe ilgi gösteriyor. Sporcular, Yalova Belediyesi Sırrı Acar Güreş Eğitim Merkezi’nde, alanında uzman antrenörlerle güreşi öğreniyor.
Yalova Belediyesi Sırrı Acar Güreş Eğitim Merkezi’nde alt yapıda yetiştirilen sporcular, milli takımda yer almak için antrenmanlarına devam ederken, jimnastik, temel tutuş, duruş, teknik ve taktik çalışmalarla sporcuların hem fiziksel hem de ruhsal gelişimleri destekleniyor. Yalova Belediyespor’da güreş branşında antrenör sıkıntısının çözüldüğünü kaydeden Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı ve Yalovabelediyespor Güreş Branşı Sorumlusu Ali Kayalı, “Yalova Belediyesi olarak antrenör sıkıntısı çekiyorduk. Sağ olsun belediye başkanımız Mustafa Tutuk, belediye bünyesine antrenör aldı. Alt yapı çalışmamız başladı. Profesyonelce programımız belli. 2 kategoride 2 yaş grubunda çalışmalar devam ediyor. Yeni bayan alt yapı grubuyla başladık. İnşallah birkaç sene içerisinde Yalova’mızı Türkiye genelinde temsil edeceğiz. Hedefimiz buradan milli takıma sporcu yetiştirmek. En azından Yalova Belediyesi adına, milli takıma sporcu verebilmek. Çalışmalar güzel gidiyor. Ben de yanlarında gerekli yardımları yapıyorum. Gereken desteği biz de federasyon olarak sağlıyoruz. Bu sadece güreş adına değil, Yalova’nın gençliği adına artı sağlıyor. Güreş branşı ata sporumuz ama biraz ikinci planda kalıyor. Olmaması lazım. Olimpiyatlarda en fazla madalya alan branş güreş branşı. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ediyor. Alt yapıya belediyelerde daha fazla önem verilmesi lazım. Bizim gibi belediyelerde de altyapıda belli bir yaşa kadar güzel gençlik yetiştirebiliriz. Yetiştiriyoruz da güzel çocuklarımız var. Gereken ne ise onu yapacağız” ifadelerini kullandı.
‘BAŞVURUDA BULUNMAK İSTEYENLERİ MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ’
Antrenör Serkan Çavuşoğlu, “Başkanımızın desteğiyle güreş altyapısında başladık. Antrenmanlarımızı hafta içi her gün olarak yapıyoruz. 9-12 yaşındaki tüm sporseverleri buraya bekliyoruz. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız Sırrı Acar Güreş Eğitim Merkezi’ne gelebilirler. Her bireyin spor yapması gerekiyor. Çocuklar teknolojiye bağımlı hale geldi. O enerjisini sporla atmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde gençlerimizi ata sporumuz güreşe bekliyoruz. Gelirlerse burada biz de elimizden ne geliyorsa yönlendireceğiz. İleride Avrupa, dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu çıkarmak için, milli takım seviyesine yetişmek için, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yeter ki güreşe gelsinler, spora gelsinler spor yapsınlar” diye konuşurken, antrenör Adil Çoban, “Burada çocuklarımıza motorik özelliklerini geliştirecek aktiviteler yapıyoruz. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal olarak gelişmesi açısından çalışmalarımız oluyor. 7-15 yaş arasında öğrenci gruplarımız oluyor. Altyapıda öncelikle jimnastik, temel tutuşları, duruşları, teknik, taktik çalışmalar yapıyoruz” dedi.
‘OLİMPİYAT BİRİNCİSİ VE BAŞ PEHLİVAN OLMAYI PLANLIYORUM’
12 yaşında dereceleri olan Yalova Belediyespor Güreşçisi Ahmet Soysal, “Bu spora 8 yaşında başladım. Sonra çok koşuyoruz diye beğenmemiştim. Arkadaşlarım çağırdı, tekrardan geri döndüm spora. 2 yıldır güreş yapıyorum. Spora başladığım birinci ayımda Türkiye 2’ncisi oldum. Daha sonra Balkan 1’incisi oldum. İleride de olimpiyat birincisi ve baş pehlivan olmayı planlıyorum” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!