Yalova Zabıtası kantin denetimlerine başladı

Güncelleme Tarihi:

Yalova Zabıtası kantin denetimlerine başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 13:34

Yalova Zabıtası kantin denetimlerine başladı

Haberin Devamı

Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının açılmasının ardından kantin denetimlerine başladı. Okul çevrelerindeki iş yerlerinin de denetimleri ekipler tarafından yapıldı.
Yalova genelinde tüm okulların tek tek denetleyeceğini bildiren ekipler, temizlik ve hijyen kuralları başta olmak üzere, yasaklı gıdaların satışı ile ilgili kantin işletmecilerini bilgilendirdiler. Ayrıca ekipler tarafından iş yeri açma belgeleri ve çalışma ruhsatları da kontrol edildi. Bunun yanı sıra okul çevrelerinde bulunan iş yerlerinde satışı yasak olan torpil, çatapat, mantar tabancası vb. patlayıcı ve yanıcı maddelerin satılmaması hususunda bilgi verildi.
Konu ile ilgili bilgiler veren ekipler, “Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte denetimlerimize başladık. Okullarda öğrencilerin en uğrak yeri kantinler. Buradaki gıdaların hijyeni bizim için oldukça önemli. Bazı yasaklı gıdalar var onların satışlarının yapılmaması ile ilgili de yetkili kişilere bilgilendirmelerimizi yaptık. Hafta boyunca denetimlerimiz sürecek” İfadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!