Vali Erol, Zafer Bayramını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Erol, Zafer Bayramını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2019 11:45

Vali Erol, Zafer Bayramını kutladı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Valisi Muammer Erol, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

“Türk milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılını idrak etmenin gururunu yaşamaktayız” diyen Vali Erol, “Türk milleti 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz diken dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği destansı mücadele ile bu zaferi şanlı tarihimize altın harflerle yazdırmıştır” ifadelerini kullandı.

Vali Erol, mesajına şöyle devam etti; “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu bu zaferle milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesini tüm dünyaya gösterilmiştir. Malazgirt Zaferiyle Anadolu’yu ebedi yurdumuz yapan kahraman ecdadımız, Çanakkale’de 7 düvele karşı mücadele ederek, 30 Ağustos Zaferi ile de Türkiye Cumhuriyetini sağlam temeller üzerinde yükseltmiştir. Türk milleti, 15 Temmuz hain darbe girişimde, emperyalist heveslere birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı istiklalini ve istikbalini koruma hususundaki azmini bir kez daha dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos Zafer Haftası vesilesiyle, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!