Kore’deki kardeş şehir Yalova’ya 200 bin liralık tuvalet yapacak

Güncelleme Tarihi:

Kore’deki kardeş şehir Yalova’ya 200 bin liralık tuvalet yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 16:11

Kore’deki kardeş şehir Yalova’ya 200 bin liralık tuvalet yapacak

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Güney Kore’deki kardeş şehir olan Suwon Belediyesi’nin, Dünya Tuvaletler Birliği ile birlikte ortaklaşa Yalova’ya 200 bin lira maliyetinde umumi bir tuvalet yapacaklarını söyledi.
Güney Kore’deki kardeş şehir Suwon’a yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, hem Güney Kore izlenimlerini hem de buradaki girişimlerini anlattı. Salman, Yürüyen Köşk kafeteryasında bir araya gelerek basın mensuplarına Güney Kore ziyaretini anlattı. Güney Kore’deki kardeş şehir Suwon’daki ziyaretini anlatan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kardeş şehirlik ilişkilerinin 1999 yılında başladığını söyledi. Güney Kore halkının Türklere karşı büyük bir misafirperverlik ve ilgi gösterdiğini söyleyen Salman, Güney Kore’deki Suwon şehri ile okullar arası ilişki, üniversiteler arası öğrenci değişimi, ticaret odaları arası iş hacmi ve kültürler arası diyalog konusunda birçok konuyu masaya yatırdıklarını söyledi.
Suwon Belediyesi ile Dünya Tuvaletler Birliği’nin ortaklaşa olarak Yalova’ya umumi bir tuvalet yapacaklarını söyleyen Salman, bu konuda Suwon Belediye Başkanı ile de protokol imzaladıklarını dile getirdi. Salman, “Deprem Anıtı’nın sonunda bir umumi tuvalet daha yapılmıştı. Onu da Suwon Belediyesi yapmıştı. Yani ilk defa tuvalet yapmıyorlar. Kardeş şehrinizin belediye başkanı size tuvalet yapmak istiyoruz derse buna ‘hayır’ der misiniz? Kaldı ki bu bölgede bu lokasyonda tuvalet yok. Mart’ta çalışmalarına başlanacak, Haziran’da tamamlanacak. Resmi açılışı da ortalama Temmuz ayında olacak. Doğu Sahil Bandı’nda yapılacak. Projesi falan da yapıldı. Yapıldıktan sonra buradan bir de personel göndereceğiz ve orada personelimize eğitim verecekler. Orada kültür çok farklı bir kültür. Suwon Belediyesi ve Dünya Tuvaletler Birliği’nin ortak yapacağı umumi tuvaletin maliyeti yaklaşık 200 bin TL civarında olacak. Bunun tamamını da kardeş şehrimiz yapacak. Tuvaletin temizliği ve işleyişi ile ilgili personelimize eğitim verilecek. Orada tuvalet müzesi var. Onlar buna ve bu kültüre önem veriyor”  dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!