Çevre yarışmasında bisiklet kazandılar

Güncelleme Tarihi:

Çevre yarışmasında bisiklet kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 14:20

Çevre yarışmasında bisiklet kazandılar

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Mart 2016'den bu yana ülke genelinde yaptığı ‘Çevreciyiz Online Bilgi Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle ödüllü ‘Çevreciyiz Online Bilgi Yarışması’ için ödül töreni düzenlendi. Yarışmada derece elde eden yarışmacılara belge ve hediyeleri olan bisikletleri verildi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, online olarak hayata geçirdiği bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Kurumun salonunda düzenlenen törene Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve Abdullah Çiftçi, İl Müdürü Osman Ulukaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Salih Aydın ile kurum temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

10 SORUYU BİLE AĞAÇ

Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürü Yakup Katı, yarışmanın Mart 2016’dan bu yana devam ettiğini ve yarışmaya ilginin büyük olduğunu belirterek, “Yarışma internet adresimizde online olarak başlatıldı. Yarışma, ilimizdeki ilkokullar, ilimizdeki ortaokullar ile ülke genelindeki lise ve yetişkinler olmak üzere 3 kategoride gerçekleştiriliyor. Yarışmada her ay birbirinden güzel hediyeler verilmektedir. Cep telefonu, termal tatil, hediye çekleri, spor ayakkabıları, bisikletler, eşofman takımları, formalar ve altın gibi birçok ödül verilmektedir. Ayrıca bu ödüllerin yanı sıra bugüne kadar 10 soru bilen yarışmacılar adına Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaç dikimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca 50 soruyu bilene de ‘Fahri Çevre Gönüllüsü’ sertifikaları veriliyor. Yarışmaya bugüne kadar 2 bin 165 öğrenci ve yetişkin katılmıştır” dedi.

Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise çevre yönünden Yalova’nın şanslı illerden biri olduğunu söyledi. Uçar, “Bizim vermek istediğimiz asıl mesaj hem çevrenin korunmasına katkı sağlamak hem de özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin çevre bilinci içerisinde yetiştirmek ve çevreyi koruyan insanlar haline getirmek. Açılan bu yarışmalarda güzel eserler ortaya konmuş, bilgi yarışmaları yapılmış. Tabi bunlar beyin ve düşünceyle ilgili. Eğer beynimiz ve düşüncemiz iyi şeyler söylerse eylemimiz de o doğrultuda olacaktır. Bu ne kadar geniş kitlelere yayılırsa biz o kadar başarılı oluruz. Zaten Yalova çevre yönünden çok zengin. Havası da var suyu da var. Ne ararsanız var. Biz Yalova olarak şanslıyız ama bu şansa hepimizin farkına varması lazım. Bu sadece Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün yapacağı bir şey değil. Hep birlikte el ele yapabileceğimiz bir şey” dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrenci ve yetişkinlere ödülleri verildi. Mart, Nisan ve Mayıs ayında dereceye girenlere belgelerini İl Müdürü Osman Ulukaya ve diğer kurum müdürleri takdim etti. Mayıs ayında dereceye girenlere ise bisiklet ödüllerini Vali Yardımcıları Yıldırım Uçar ve Abdullah Çiftçi takdim etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!