Fıstıklı’da, zeytin yetiştiricilerine eğitim

Güncelleme Tarihi:

Fıstıklı’da, zeytin yetiştiricilerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 16:03

Fıstıklı’da, zeytin yetiştiricilerine eğitim

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın en fazla zeytin ağacına sahip Armutlu ilçesine bağlı Fıstıklı Köyü’nde zeytin yetiştiricilerine, zeytin hastalık ve zararlılarıyla mücadele konulu eğitim verildi.

Fıstıklı Köyü kahvesinde verilen eğitime İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden konu uzmanları, Armutlu İlçe Müdürü Ahmet Söğüt, teknik personeller ile çok sayıda zeytin üreticisi katıldı.

İlçe Müdürü Ahmet Söğüt’ün açılış konuşmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Buğday, zeytin yetiştiricilerine sunum eşliğinde zeytin hastalık ve zararlıları, mücadele yöntemleri ve zeytinde peridisiyodite uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Eğitimin ardından Hüseyin Buğday ve İlçe Müdürü Ahmet Söğüt kendi uygulamalarıyla ilgili yaşadıkları sorunları dile getiren zeytin üreticilerinin sorularına karşılıklı sohbet havasında cevaplar verirken, istedikleri gün ve saatte yeniden bir araya gelebileceklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!