Van'da "TDP İle Engelsiz Sinema Şenliği"

Güncelleme Tarihi:

Vanda TDP İle Engelsiz Sinema Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 16:36

Haberin Devamı

VAN (AA) - İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesince, "TDP İle Engelsiz Sinema Şenliği" kapsamında, engellilere sinema filmi izletildi.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Konferans Salonu'nda, TDP Şube Müdürlüğünce organize edilen etkinlikte, kent merkezindeki görme ve işitme engellilere, özel olarak hazırlanan sesli betimlemeli, işaret dili ve ayrıntılı yazı eşliğinde sinema filmi izletildi.

Sesli Betimleme Derneği'nin de katkı sunduğu sinema etkinliğinde, yaklaşık 110 görme ve işitme engelli, sinema keyfi yaşadı.

İşaret diliyle polislere teşekkür eden engelliler, kendileri için düzenlenen etkinlikten son derece memnun kaldıklarını belirterek, bu gibi faaliyetlerin sürekli düzenlenmesini istedi.

Etkinliğe, Altı Nokta Körler Derneği, Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği, Özel Taha Rehabilitasyon Merkezi, Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Zihinsel Engelliler Yeşeren Umutlar Derneği ve Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Okulu öğrencileri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!