Van Büyükşehir Belediyesi 'Belvan Kart' sistemine geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Van Büyükşehir Belediyesi Belvan Kart sistemine geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 11:49

Van Büyükşehir Belediyesi 'Belvan Kart' sistemine geçiyor

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi, Belediye ve özel halk otobüslerinde, elektronik bilet 'Belvan Kart' sistemine geçiyor.  

Daha önce Van'da parkomat sistemi, toplu ulaşım araçları için yeni depolanma alanları, yeni kavşak ve durak noktalarıyla kent ulaşımına yenilikler gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi, şimdi de  belediye'ye ait  ve özel halk otobüslerinde  elektronik bilet ‘Belvan Kart’ sistemini başlattı.18 Kasım tarihi itibariyle kent genelinde Van Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsleri ile özel halk otobüslerinde  uygulamaya geçilecek olan 'Belvan Kart' sistemi ile birlikte, vatandaşlar rahat bir ulaşım sağlanması yönünde  kentte 60  satış ve dolum noktası oluşturuldu.
Araç içinde para alışverişini sonlandırarak vatandaşlara ve şoförlere büyük kolaylık sunacak elektronik bilet sistemi zamandan ve iş gücünden de kazanç sağlayacak. Kağıt bilet yapımı için harcanan kağıt ve para israfının da önüne geçecek akıllı biletlerin dolumu ise, Van genelindeki bir çok noktadan yapılabilecek. Günlük ve aylık yolcu sayısının veri tabanına işlenmesi ile kentin farklı noktalarındaki ulaşım yükü ve ihtiyaçlar belirlenerek, çözüm üretilmesine katkı sunacak. Belvan Kartın dolum ve satış merkezleri ile ilgili detaylı bilgiye www.van.bel.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!