Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı Van'da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı Vanda kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2024 13:23

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı Van'da kutlandı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- TÜRK Polis Teşkilatı’nın 179'uncu kuruluş yıl dönümü, Van'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda kutlandı. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, bu yıl iki bayramı bir arada kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle saat 12.30'da Van'ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan valilik binası önünde tören düzenlendi. Törene, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, MHP Van İl Başkan Yardımcısı Aziz Gülbay ve polis memurları katıldı. Van Emniyet Müdürü Mutlu'nun anıta çelenk koyduğu törende, şehitler anısına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Mutlu, bu yıl iki bayramı bir arada kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyleyen Mutlu, "Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler, bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Polisin olayları önlemesi - suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi ile polis -vatandaş diyaloğunun ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımı esirgememelidir. Daha güzel günler için polis- vatandaş el ele olmalıdır. Ayrıca bugün Ramazan Bayramımızın ilk günü, şu anda ülkemizin her karış toprağında vatandaşlarımızın, bayramlarını rahat ve huzur içinde geçirmesi için görevi başında buluna meslektaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyor ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!