Hizmet-İş Sendikası, üyeleriyle istişare toplantısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Hizmet-İş Sendikası, üyeleriyle istişare toplantısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 14:50

Hizmet-İş Sendikası, üyeleriyle istişare toplantısı yaptı

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-HİZMET-İŞ Sendikası Van Şube Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmelerine ilişkin başlatılan görüşmelerle ilgili  üyeleriyle toplantı yapıp, bilgilendirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Van Şube arasında  başlanan 3 yıllık  toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken, Hizmet-İş Van Şube Başkanlığı, üyeleriyle toplantı yaparak, görüşmeler hakkında bilgilendirip, bu konudaki  görüş ve önerelerini aldı. Sendikaya ait salonda yapılan istişare toplantısına, Hizmet-İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ve sendika üyeleri katıldı.

Efeoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmelerine ilişkin üyelerini bilgilendirip, bu konudaki görüşlerini aldığını belirterek şöyle konuştu:
"Biz burada üyelerimizin katılım gücüyle hareket etmek istedik. Bu da, sanırım Van’da sendikal tarihinde bir ilk olacaktır. İşverenle başlatılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin başlangıcından üyelerimizle bir araya gelerek onların fikirlerini, görüşlerini, talep ve beklentilerini almak amacıyla böyle bir toplantı düzenledik. Burada derleyeceğimiz bilgi ve talepler doğrultusunda işverenle yapılan görüşmelerimizden de dile getirerek herhangi bir iş kaybı, veya hak kaybının yaşanmaması, ayrıca üyelerimizin menfaatlerini en yüksekseviyeye çıkartmak için çaba sarf edeceğiz. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın."

Büyükşehir Belediyesiyle yapılacak 3 yıllık Toplu İş Sözleme görüşmelerinin 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini anlatan Efeoğlu, bu görüşmelerde ‘idari bölüm’ tamamlanarak mutabakata varıldığını, bunda sonraki görüşmelerin ise, ‘taban ücretleri, sosyal haklar ve kıdem tazminatlarını’ içeren maddeler üzerinde görüşmelere devam edileceğini söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!