HDP’nin Van’daki 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' sona erdi (2)

Güncelleme Tarihi:

HDP’nin Van’daki Vicdan ve Adalet Nöbeti sona erdi (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 19:38

HDP’nin Van’daki 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' sona erdi (2)

Haberin Devamı

KEMALBAY: IŞİD ÇETELERİ BU ÜLKEDE İTİBAR GÖRÜYOR 
HDP'nin Musa Anter Barış Parkı'nda başlattığı 7 günlük 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' sona erdi. Nöbetin son gününde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, İstanbul'da polis memurunun IŞİD'li terörist tarafından şehit edildiğini belirterek şöyle konuştu: 
"Bir IŞİD militanı yakalanıyor. Zanlı üstü doğru düzgün aranmadan gözaltına alınıyor ve kelepçelenmeden de muhafaza ediliyor. Bunun sonucunda da bir polis memuru IŞİD militanın cebindeki bıçak sebebiyle, bıçak kullanarak öldürülüyor. Bakın daha birkaç gün önce Gülsüm Elvan, nasıl gözaltına alınmıştı. Kolu kırılmış, kolu kırıldığı halde arkadan kelepçelenmişti ve saatlerce o kelepçeyle o kırık kolla gözaltında tutulmuştu. Sizler bu alana girerken kaç aramadan geçiyorsunuz. Şu Kürt coğrafyasında her sokak başında bir kamera, bir arama tarama işleminden geçiyoruz. Fakat IŞİD militanları, IŞİD çeteleri bu ülkede itibar görüyor. Gözaltında misafir gibi ağırlanıyor."
FETÖ'YÜ ORADA BURADA ARAMAYA GEREK YOK
FETÖ'cülerin yerinin belli olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İçinizdeki FETÖ'cüleri ihbar edin" sözlerini eleştirdi. Kemalbay: "Bugün çıkmış diyor ki içinizdeki FETÖ'leri ihbar edin. Siz bu ülkeyi yönetmek için FETÖ'ye çok şey borçlusunuz. Çünkü 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi aslında bu ülkeyi yönetme biçiminizi yaratan şey oldu. Siz 15 Temmuz'da FETÖ'nün yaptığını iddia ettiğiniz bu darbe girişimine sırtınızı dayayarak bu ülkeyi OHAL koşullarında KHK'larla, yargıyla ve sopayla yönetmeye çalışıyorsunuz. Fethullah Gülen'den rahatsız olduğunuza hiç emin değilim. Kaldı ki AKP içerisinden FETÖ'yü ayıklamak kekin içerisinden unu ayıklamak gibi bir şeydir. Eğer o un olmasaydı o kek de olmazdı. Ben buradan AKP'lilere kolay gelsin diyorum unu ayıklamak için. Bir de şuradan hatırlatmak istiyorum, onlara yardım etmek istiyorum. Birisi çıkıp demişti ki çok uzak bir tarih değil 'Ne istedin de vermedim' eğer bir çocuğa şunu sorarsanız ne istedin de vermedim. Bu anlaşmanın bozulması demektir. Bu ülkenin onurlu savcıları varsa, bağımsız yargıları varsa hareket geçsinler. FETÖ'yü orada burada aramaya gerek yok. FETÖ'nün nerede olduğu belli. FETÖ olmadan bu ülkenin yönetilemeyeceği de belli. AKP-Saray iktidarı tarafından FETÖ öcüsü olmadan ülke yönetilemiyor. Artık bu FETÖ öcüsü AKP-Saray iktidarın koltuk değneği olmuş durumdadır" dedi. 

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!