Fuara Yoğun İlgi

Güncelleme Tarihi:

Fuara Yoğun İlgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 09:59

VAN’DA, AJANS ASYA FUARCILIK TARAFINDAN DÜZENLENEN DOĞU ANADOLU TARIM HAYVANCILIK VE GIDA FUARI İKİNCİ GÜNÜNDE DE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

Van’da, Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı ikinci gününde de yoğun ilgi gördü.
Açılışı dün gerçekleştirilen ve 18 Nisan’a kadar açık kalacak olan fuara çiftçiler ve üreticiler büyük ilgi gösterdi. Organize Sanayi Bölgesi Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara Türkiye’nin hemen hemen her tarafından üreticiler iştirak etti. Fuar alanında Trabzon ilinden getirilen süt ürünlerinden Tuşba Kaymakamlığı tarafından kurulan çiftlikte yetiştirilen Linda kazına kadar her şeyi bulmak mümkün. Sektörel bazda yapılan fuarı organize eden Ajans Asya Fuarcılık Sahibi Süleyman Güler, beklentilerinin üstünde bir ilgi ve katılım olduğunu belirterek, “Biz hedeflerimizin üstüne çıktık, Allah’a şükür. İkinci gününde yaklaşık 20 bin kişi fuarı ziyaret etti. Herkes memnun, firmalarımız memnun, ziyaretçiler memnun, dolayısıyla biz de memnunuz. Biz bu fuarların kalitesini daha da yükseltmemiz lazım. Fuar bir kültürdür. Yavaş yavaş bu kültürü oturtmaya çalışıyoruz. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Bu fuar da bizim için son derece önemli bir fuar, kırılma noktasıdır. Bu fuarla birlikte önümüzdeki yıllarda bu kültür daha da büyüyerek devam edecektir” dedi.
Fuara katılan misafirlere kahvaltı ikramında bulunan Bak Hele Bak lakaplı Yusuf Konak ise, yaptığı esprilerle vatandaşları kahkahaya boğdu. Konak, Van kahvaltısının artık tescilli olduğunu ve belgesi olmayana Van kahvaltısı ismini veremeyeceğini ifade ederek, “Bu fuar Van için bir şans oldu. Benim birkaç yıldır hayal ettiğim bir fuar. Ben de Bak Hele Bak Van Kahvaltısı olarak dört gün boyunca kahvaltı veriyorum. Günde yaklaşık 500 ila bin kişiye kahvaltın veriyorum. ‘Van Güzel, Kahvaltı Van’da Güzel’ sloganıyla çıktık. Van kahvaltısının patentini, marka tescillini aldık” şeklinde konuştu.
Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı ikinci gününde de Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, bütün stantları gezerek katılımcılarla bir araya geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!