Uşak'ta Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisleri törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisleri törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2024 11:02

Uşak'ta Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisleri törenle açıldı

Haberin Devamı

UŞAK, (DHA)-UŞAK Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisleri resmi törenle açıldı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Kısa süre içerisinde birçok hemşerimiz hem tesisimizin hizmetlerinden yararlandı hem de burada doğa ile iç içe olmanın keyfini çıkardı. Önümüzdeki süreçte daha çok vatandaşımıza hizmet vermek için tesisimizi genişleteceğiz" dedi.

Uşak'ta Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisleri için resmi açılış töreni düzenlendi. Törene Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yanı sıra AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Altan Tufan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İsmet Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uşak'ı güçlü yarınlara taşıma hedefiyle büyük yatırımları kente kazandırdıklarını ve çalışmalarına devam ettiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediyeye bağlanan Yeşil Karaağaç Mahallesi'nin korunması, sağlıklı bir yapılaşmayla cazibesini kaybetmeden daha da gelişmesi ve güzelleşmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bin metrekarelik açık alanı ve 250 metrekarelik kapalı alanıyla hizmet veren tesis, otantik iç dizaynının yanı sıra ikramlıkları ve atmosferiyle dikkat çekti.

Haberin Devamı

'UŞAK BELEDİYESİ SOSYAL TESİSLERİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK'

Törende konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bu bölge adı gibi yeşil, doğayla iç içe ve insanların huzur bulduğu bir nokta haline geldi. Ancak göreve başladığımızda gölet ve etrafı istediğimiz güzellikte değildi. Biz de Orman İşletme Müdürlüğümüz ile gerekli görüşmeleri yaparak bölgenin yeniden bir cazibe merkezi haline gelmesi için kolları sıvadık. Birinci etap olarak, güzel manzarasını sosyal tesisimizden de gördüğümüz karşı kıyıdaki piknik ve mesire alanını hayata geçirdik. Sadece onunla kalmadık. Bölgenin cazibesini daha da arttıracak, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hemşerilerimizle kaynaşmasına vesile olacak Gurbetçi Festivalimizi, iki sene üst üste burada gerçekleştirdik. Böylece hem bu bölgeyi hemşerilerimize tanıttık hem de festivalde yer alan esnaflarımızın ticari hacmini genişlettik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'TESİS, KISA SÜREDE İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ'

Çakın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa süre içerisinde birçok hemşerimiz hem tesisimizin hizmetlerinden yararlandı hem de burada doğa ile iç içe olmanın keyfini çıkardı. Önümüzdeki süreçte daha çok vatandaşımıza hizmet vermek için tesisimizi genişleteceğiz. Bunun yanı sıra inşallah, şehir içerisinde kaldığı için çeşitli sıkıntılar yaşadığımız at çiftliğimizi hemen az ileride bulunan yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alana taşıyacağız. Böylelikle, bölgenin daha kapsamlı bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağız."

AK Parti İl Başkanı Himmet Yaşar ise “Burası çocukluğumdan beri kullanılmaz bir haldeydi. Başkanımız burayı fark etti ve değerlendirdi. Bu alan inşallah önümüzdeki beş yıl içerisinde daha da güzelleşerek Uşak'ımıza değer katacaktır. Bizler yapamayacağımız hiçbir projenin sözünü vermeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Yeşil Karaağaç Mahallesi sakinlerinden Ramazan Doğan, “Halka böyle güzel bir tesis kazandırılmasına çok mutlu olduk" derken, açılışa katılan üniversite öğrencisi Dilan Yakın da “Buraya hep gelip giderdim ama keyifle vakit geçirebileceğim rahat ve güvenli alanlar yoktu" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!