Uşak'ta 600 fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

Uşakta 600 fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 11:05

Uşak'ta 600 fidan dikildi

Haberin Devamı

UŞAK'ta, Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası kapsamında, 1 hektarlık bir alanda 600 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası için il merkezine bağlı Kaşbelen Köyü'nün ormanlık alanında, fidan dikim etkinliği düzenlendi. Vali Ahmet Okur, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, daire müdürleri ve vatandaşlar fidan dikim etkinliğine katıldı.

İnsanoğlunun temiz hava ve suya ihtiyacı olduğunu belirten Vali Okur, "Bunu sağlamak için ormanlık alanlarımızın arttırılması ve korunması gerekir. Her ne kadar ilimizin yüzde 45'i ormanlık alana sahip olsa da, ağaç dikilebilecek alanlarımızın boş kalmaması için ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Ülkemizde ciddi anlamda ormanlık alanlar oluşturulmasına rağmen çölleşmeyle mücadelede ağaç dikmeyi daha da arttırmamız gerekiyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda özendirici olmalarını ve ağaç dikimi konusunda gayret göstermelerini istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ilk fidan Vali Ahmet Okur tarafından dikildi, toplamda 600 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!