Uşak'ta 3. Sanayi Sitesi için tapu devri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta 3. Sanayi Sitesi için tapu devri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 10:01

Uşak'ta 3. Sanayi Sitesi için tapu devri yapıldı

Haberin Devamı

UŞAK, (DHA)-UŞAK Belediyesi'nin 3. Sanayi Sitesi için yaptığı kamulaştırma sürecinde sona gelindi. S.S. Uşak Bireylül Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi'ne tapu devri yapıldı. Programda konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 3. Sanayi Sitesi tamamlandığında kentin ticari hacminin büyük oranda artacağını söyledi.

S.S. Uşak Bireylül Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile bir süre önce protokol imzalayan Uşak Belediyesi, kamu yararı kararı alarak kamulaştırma işlemlerine başladı. Çalışmalar sonucunda alının yüzde 95'inin kamulaştırılan belediye, kamulaştırılan bu alanların imar uygulamasını gerçekleştirerek süreci hızlandırdı. Bir yandan kamulaştırma işlemlerine devam ederken bir yandan da imar planında gerekli revizeleri yapan Uşak Belediyesi; meslek lisesi, açık spor tesisleri, market ve ticari alanlar, cami ve kreş gibi sosyal donatıları da alanın içerisine ekleyerek bölgeye değer kattı. Projeyle istihdama katkı sağlanmasının yanı sıra bölgenin sosyal anlamda da gelişmesini hedeflediği bildirildi.

Haberin Devamı

Zemin etüdü ve projelendirme aşamalarının ardından yolların da açılmasıyla inşaatların başlamasına olanak sağlanan çalışmalar kapsamında şimdi de yapılaşmaya uygun parsellerin devri gerçekleştirildi.

'İNŞAATA BAŞLAMA NOKTASINA GELDİK'

Tapu devir programında konuşan Uşak Belediye Başkanı Başkanı Mehmet Çakın, "5 sene önce göreve başladığımızda neredeyse durma noktasına gelmiş olan 3. Sanayi Sitemizi, şu anda inşaata başlama noktasına getirmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sanayi sitemiz sayesinde, Uşak'a kazandıracağımız katma değer konusunda mülk sahiplerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler nihayetinde alanın yüzde 100'e yakın bir bölümünü belediye mülkiyetine almış olduk. Ardından da çeşitli kurumlarla olan görüşmelerimizi yapmak adına zaman zaman İzmir'e zaman zaman da Ankara'ya gittik. Sonuç olarak yaşadığımız problemlerin tamamını yaptığımız görüşmeler ile çözüme kavuşturduk. Bir taraftan da bölgenin sanayi sitesi olarak imar planlarına işlenmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştirdik ve bunların yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğü'müz aracılığıyla bölgedeki yolların açılması ve altyapılarının hazırlanması konusunda da çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz ay ise belediye meclisimiz ile belediyemiz üzerinde bulunan bu mülklerin kooperatife devri konusunda karar aldık ve geçen hafta içerisinde gerekli işlemleri tamamladık. Sonrasındaysa tapularımızı S.S. Uşak Bireylül Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi'ne devrettik. Böylelikle hak sahibi olan kooperatif üyeleri, burada tapusunu aldığı alanın ortağı oldu. Bunun yanı sıra, kooperatif yönetiminin yapacağı çalışmalar doğrultusunda başlayacak olan inşaatlar için belediyemizce imar durum belgesinin verilmesinin önündeki engelleri de kaldırmış olduk. İnşallah çok kısa süre içerisinde buradaki inşaatların başladığını ve yüzlerce kooperatif üyemizin dükkan sahibi olduğunu ve binlerce insanımıza istihdam sağlandığını göreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Tüm işlemler tamamlandığında 3. Sanayi Sitesi'nde, mobilya, tekstil, otomotiv, PVC- demir doğrama, gıda, geri dönüşüm gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterecek toplam 849 adet dükkan bulunacak.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!