Uşaklı sanayici elektrik kesintilerine çözüm bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Uşaklı sanayici elektrik kesintilerine çözüm bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 15:13

Uşaklı sanayici elektrik kesintilerine çözüm bekliyor

Haberin Devamı

UŞAK Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım eksikliğinden dolayı yaşanan elektrik dalgalanmaları ve kesintilerinin, büyük çaplı maddi kayıplara yol açtığını hatırlatan Uşaklı sanayici işadamları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan acil çözüm beklediklerini dile getirdi.

Uşak OSB'de voltaj düşüklüğü, elektrik dalgalanmaları ve zaman zaman kesilen elektrik, son teknoloji dokuma makinelerine zarar veriyor. Her elektrik dalgalanmasının üretimde yüzde 20 kayba yol açtığını belirten Uşak Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Arif Öztan, "Uşak OSB'ye 3 yıldır elektrik yatırımı yapılmıyor. Bu nedenle mevcut elektrik hattı OSB'ye yetersiz geliyor. Şu anda Zorlu Enerji tarafından elektrik sağlanıyor ancak bu firmanın OSB'ye nasıl bir köklü çözüm üreteceği belirsiz. OSB'de 3 yıldır yaşanan elektrik sorununu dönemin Bakanı Taner Yıldız'a aktarmıştık. Yıllar geçti ancak herhangi bir çözüm üretilmedi. Her elektrik dalgalanmasında son teknoloji 500 gözlü open-end dokuma makinelerinin 3 ile 4 bin Euro değerindeki kartları yanıyor ve makineye bağlı ipler kopuyor. Elektrik dalgalanmasından dolayı yaşanan arızadan dolayı her makine 2 saat çalışmıyor. Bu da üretimde yüzde 20 zarara yol açıyor" dedi.

Haberin Devamı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkez trafonun bir an önce yenilenmesi gerektiğini ifade eden Öztan, "OSB'de bulunan merkez trafonun yenilenmesi ve gücünün artırılması gerekiyor. Uşak, yapılan once girişime rağmen elektrik yatırımında 5 yıl geriden geliyor. Enerji bakanından bu konuya biran önce el atmasını bekliyoruz. Şu anda bölgeye elektrik dağıtımını sağlayan Zorlu Enerji, yatırıma ne yazık ki uzak duruyor. Acil çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

 

DHA'nın haberinin ardından Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'den şu açıklama yapıldı:

 "Söz konusu haberinizde Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yatırım eksikliğinden dolayı yaşanan elektrik dalgalanmaları ve kesintilerinin, büyük çaplı maddi kayıplara yol açtığı belirtiyor ve gerekli sorumluluğun Kurumumuza ait olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Ancak Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş (OEDAŞ) olarak; Uşak’ta bulunan 3 adet Organize Sanayi bölgesinin de kendisine ait elektrik dağıtım lisansı olduğu için bu bölgelerdeki kesintiler ve OSB’de bulunan trafo merkezi ile ilgili herhangi bir görev ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Bu üç sanayi bölgesinde yaşanan kesintiler ve yapılacak yatırımlar tamamen Organize Sanayi bölgelerinin yönetiminin sorumluluğundadır.

Öncelikle OEDAŞ olarak bu yılın Şubat ayında yeni bir yatırım dönemine giren şirketimizin faaliyet gösterdiğimiz iller olan Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak ve Bilecik’te halkımıza kaliteli ve kesintisiz elektrik sunmak için yatırımlarına aralıksız olarak devam ettiğini belirtmek isteriz. Bu doğrultuda Uşak bölgesinde de planlanan 80 milyonluk yatırımın, 20 milyonluk kısmını geçen kısa zamanda tamamlamış bulunuyoruz.

Haberin Devamı

Faaliyette bulunduğumuz bölgelerde, sorumluluk alanımız içindeki tüm yatırımlarımızın aralıksız olarak devam ediyoruz. Kamuoyunu doğru bilgilendirmesi adına yukarıdaki açıklamamızın dikkate alınması konusunda hassasiyet gösterilmesini rica ederiz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!