Uşak Bir Eylül Sanayi Sitesi yağmur suyu hattına kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Uşak Bir Eylül Sanayi Sitesi yağmur suyu hattına kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 09:26

Uşak Bir Eylül Sanayi Sitesi yağmur suyu hattına kavuşuyor

Haberin Devamı

UŞAK, (DHA)-UŞAK Belediyesi, yağışlar sırasında Bir Eylül Sanayi Sitesi'nde yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla çalışma başlattı. 3 sokakta çalışmalar tamamlanırken, çalışmaların site genelinde etaplar halinde devam edeceği bildirildi.

Uşak Belediyesi, yağışlar sırasında Bir Eylül Sanayi Sitesi'nde yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla çalışma başlattı. Proje kapsamında sanayi sitesine toplam 260 metre uzunluğunda 400'lük beton büzler döşeniyor. Su baskınları konusunda bölgeye rahat bir nefes aldıracak çalışmalarda 3. Seval ile 5. ve 6. Site sokaklarda ve ayrıca Sanayi Caddesi'nde çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Fiziki koşullar ve ihtiyaç durumuna göre diğer sokaklarda da devam edecek olan çalışmalar sayesinde, site genelindeki drenaj sistemlerinin güçlendirilmesi ve suyun etkili bir şekilde tahliye edilmesinin hedeflendiği bildirildi. Özellikle aşırı yağmurdan kaynaklanan sel gibi doğal afetlerde yaşanan su baskınlarını önemli ölçüde ortadan kaldıracak olan proje; işletmelerin faaliyetlerinin kesintisiz sürmesine olanak tanıyacak.

'ŞEHİRLER İÇİN GÜVENLİ BİR GELECEK, DOĞRU ALTYAPIYLA MÜMKÜN OLUR'

Kent genelindeki çalışmaları yakından takip eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bölgeye yaptığı ziyaretle son durumu yerinde inceledi. Kent genelinde önemli altyapı çalışmalarının yapıldığını ve köklü projelerin de hayata geçirileceğini belirten Çakın, "Şehirler sadece üst yapı çalışmalarıyla değil, altyapı noktasında atılacak önemli adımlar eşliğinde gelişir. Şehirler için güvenli ve güçlü bir gelecek, doğru bir altyapı ile mümkün olur. Bu kapsamda şimdiye kadar şehrimizde altyapı alanında değerli çalışmalar gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte çok daha kapsamlı projelerle Uşak'ta önemli bir süreci başlatmış olacağız" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!