Uşak Belediyesi, 11 bin fidanı toprakla buluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Uşak Belediyesi, 11 bin fidanı toprakla buluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 09:59

Uşak Belediyesi, 11 bin fidanı toprakla buluşturuyor

Haberin Devamı

UŞAK, (DHA)-UŞAK Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Bugün dikilen her ağaç inşallah büyüyerek geleceğe birer nefes olacak" dedi.

Uşak'ta 11 bin fidanı geleceğe miras bırakma hedefiyle düzenlenen program kapsamında; yeşilin ve mavinin merkezi Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde vatandaşlarında katılımlarıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın önderliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Genç Kuşak Topluluğu, Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) kadınları, Sivil Toplum Kuruluşları, Uşak Üniversitesi Toplulukları ve vatandaşlar katıldı. Çakın, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

'GELECEĞE DEĞERLİ YATIRIMLAR YAPILDI'
Etkinlikte konuşma yapan Çakın, “Ağaçlar hem bugünümüz hem de yarınlarımız için çok önemlidir. Ağaçlandırma seferberliğini çok daha fazla önemsememiz, benimsememiz ve katkı sağlamamız gerekiyor. Bu gerekçeyle bizlerde hem gençlerimizin farkındalıklarını arttırmak hem de ağaçlandırılmış alanlarımızı çoğaltmak için bu ve benzeri etkinlikleri düzenliyoruz. Bugün, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılında Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi. Her sene 11 Kasım'da ve saat 11.11'de tüm kamu kuruluşları ağaçlandırma çalışması yapıyor. Bugün dikilen her ağaç inşallah büyüyerek geleceğe birer nefes olacak" dedi. Çakın, Uşak Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan 'Milli Ağaçlandırma Günü'nde 11 fidan dikiyoruz' başlığı altındaki e-sertifika linkine de yoğun ilgi olduğunu paylaşarak, katılım gösteren herkese teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.

Etkinlikte yer alan Uşak Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Yeter Nur Çetinkaya, “Öncelikle böyle güzel bir etkinlikte bizleri buluşturduğu için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bilinçlendirici bir etkinlik olduğunu düşünüyorum, hep birlikte geleceğimize güzel miraslar bıraktık" dedi.

Uşak Üniversitesi öğrencisi Berna Eryiğit ise “Bugün buraya birer anı ve geleceğimiz için birer fidan bırakmaya geldik. Bu güzel etkinlikte bulunduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Öğrencileri Yardımlaşma Topluluğu Başkanı Burak Vargün, “Buraya 150 arkadaşımla beraber geldim, bir insan bir fidan dedik ve geleceğe bir iz bıraktık" dedi. Çakın, fidan dikiminin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!