Liseli şair ilk kitabını çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Liseli şair ilk kitabını çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 17:25

Liseli şair ilk kitabını çıkardı

Haberin Devamı

UŞAK Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Öğretmen Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Melih Kuran (17), 1.5 yılda yazdığı 52 şiiri derleyerek kitap haline getirdi.

Uşak'ta 112 sayfadan oluşan aşk, sevgi, özlem ve nefret duygularının işlendiği şiirlerin yer aldığı ilk kitabı 'Sensizlik Sanki Sonsuzluk' isimli şiir kitabı için imza günü düzenleyen Melih Kuran, okuyucuları ile buluştu. Uşak İskender Pala İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen imza gününe Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mustafa Solak, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Okuyucularına şiir kitaplarını imzalayarak veren genç şair Melih Kuran, şiir yazmasında temel etkenin edebiyata, kitaba, şairlere ve yazarlara duyduğu özel ilgi olduğunu dile getirdi. 3 yılın birikimini, 1.5 yılda derleyerek ilk kitabında topladığını ifade eden Kuran, "Sensizlik Sanki Sonsuzluk isimli şiir kitabımı hazırlarken, öğretmenlerimin, arkadaşlarımın ve ailemin büyük desteğini aldım. Hepsine teşekkür ediyorum. 112 sayfadan oluşan 52 şiirimin yer aldığı ilk kitabımı çıkarmanın heyecanını yaşıyorum. En büyük hayalim ileride Türkiye'de tanınmış bir yazar olmak" dedi.

Şiirlerin günümüz koşullarında okuyucuya ulaşmasında zorlu bir süreç yaşandığını belirten Kuran, "Şiiri yaşatacak ve devam ettirecek biz genç şairler geçmişten ve günümüzden beslenerek kendilerine yeni yollar açabilir. Bu konuda kendimize güveniyoruz ancak biraz desteğe ihtiyacımız var. Şiirler çoğu zaman duygularımıza tercüman olur. Bende kitabımdaki şiirlerde aşk, sevgi, özlem ve nefret gibi pek çok duyguya yer verdim. Şiirlerimi özgürlükçü ve serbest şiir tarzıyla yazdım. Sevgiliyi beklerken bir türlü geçmeyen zamana sitem ederek kitaba da adını verdiğim sonsuzlukla ifade ettim yokluğunu. Kitabımın satışından elde edeceğim gelirin bir kısmını LÖSEV'e bağışlayacağım" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!