Binlerce Uşaklı darbeye karşı yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Binlerce Uşaklı darbeye karşı yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 02:04

Binlerce Uşaklı darbeye karşı yürüdü

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA) - UŞAK'ta Valilik ve Belediye öncülüğünde '15 Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Binlerce Uşaklının katıldığı yürüyüşte darbeye karşı tek yürek olundu. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günün nedeniyle düzenlenen yürüyüşe Uşak Valisi Salim Demir ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi, Başsavcı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Ak Parti İl Başkanı Servet Kuş ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisi, sivil toplum örgütlerinin temsilcisi ve binlerce vatandaş katıldı.
Yürüyüş güzergahının yapılacağı İsmetpaşa Caddesi polis bariyerleriyle ve Türk bayrakları ile çevrildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte binlerce Uşaklı ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla mehter eşliğinde yürüyerek 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı, tekbir getirdi. Meydana kurulan dev sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anmada yaptığı konuşması canlı yayınlandı. Engelli vatandaşlarda meydanda yerini aldı.  
VALİ DEMİR, DARBEYİ ANLATTI. 'SİNCAN'DA ELEKTRİKLERİ KESTİRDİM'
Son Valiler Kararnamesi ile Sincan Kaymakamlığı'ndan Uşak Valiliği'ne atanan Salim Demir, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da farklı şekillerde badireler atlatan Sincan ilçesinde görevli olduğuna değinerek, "Sincan'ın bir tarafından zırhlı birlikler diğer tarafında Akıncılar Üssü vardı. Bir taraftan zırhlı birliklerin hareketini, öbür taraftan hava üssünden kalkan uçakların yoğun bombardıman yaptığı Ankara'nın değişik yerlerinden haberleri takip ediyorduk. Bu atmosfer içerisinde karayolu ile zırhlı birliklerin yollarının kesilmesi, öbür tarafta havadan yapacak bir şey yok ancak hem zırhlı birliklerin, hem de Akıncılar Hava Üssü'nün elektriklerini verdiğim talimatla kestirdim. Hava ulaşımını kesebilmenin yolu ancak darbe girişiminin sabahında hava pistinin bombalanması ile mümkün oldu ve darbenin şekli değişti ve hainler kaçmaya başladı. Hainleri emniyet güçleri ve jandarma teker teker topladı. Bunlardan bir tanesi de Adil Öksüz'dü" dedi. 
"15 TEMMUZ MİLLETİN ZAFERİDİR"
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, "İçimizdeki hainler bir yıl önce ülkemizi işgal etmeye kalkıştı. Hainler insanımıza kurşun sıkarak, TBMM'yi bombaladı. Hainler yavrularımıza, kadınlarımıza ve özel hareket polislerimize büyük bir cüretle bomba attı. Canlarımızı, kanlarımız ve kardeşlerimizi katletti. Ama bir şeyi hesap etmedi. Bu aziz millet, söz konusu vatansa, bayraksa ve ezansa ne silah ne de bomba dinler. 15 Temmuz tüm milletimizin zaferidir" dedi. 
15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' çeşitli etkinliklerle kutlanırken, saat 00.13'te Uşak, ilçeler ve köylerde ki tüm camilerde salalar okundu. Uşaklı binlerce vatandaş sabah namazına kadar meydanda nöbete başladı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!