Tunceli'de danışman öğretmen eğitimleri

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide danışman öğretmen eğitimleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 16:12

Haberin Devamı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de yeni atanan aday öğretmenleri yetiştirmeye yönelik, "Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri" düzenlendi.

Aday öğretmenlerin yetiştirilmelerinde görev yapacak danışman öğretmenler için düzenlenen eğitim semineri, Tunceli Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bu ay Tunceli’ye 58 aday öğretmenin atandığını belirtti.

Yeni atanan öğretmenlerin yetiştirilme sürecinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilerek, aday öğretmenlerin bir dönem boyunca haftanın 3 günü danışman öğretmenlerin gözetiminde derse girmeleri esasının getirildiğini hatırlatan Eyyüpkoca, 2 gün sürecek bu seminerle aday öğretmenlerin yetiştirilmesinde görev alacak danışman öğretmenlere, "aday öğretmeni yetiştirme süreci, danışman öğretmenin rolü ve nitelikleri, öğretmen yetiştirmede aday öğretmen ve danışman öğretmen ilişkisi, öğretmenleri izleme, eğitim ve okul dışı faaliyetlere ilişkin uygulama süreçleri" konularında bilgi verileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Seminerin açılışına, Tunceli Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Maarif Müfettişleri Salih Çetin ve Bayram İpek de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!