Vali Öz’den, Hibrit otomobil projesiyle 3. olan öğrencilere destek sözü

Güncelleme Tarihi:

Vali Öz’den, Hibrit otomobil projesiyle 3. olan öğrencilere destek sözü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 09:26

Vali Öz’den, Hibrit otomobil projesiyle 3. olan öğrencilere destek sözü

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, geliştirdikleri hibrit otomobille 2015 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması Hidromobil kategorisinde 3’üncü olan ve yerli ürün teşvik ödülü kazanan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Taha Köse ve Hicabi Bal’ı kabul etti.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hocalarının desteğiyle güzel çalışmalara imza attıklarını ifade eden Vali Öz, “ Öğrencilerimiz başarılı çalışmaları sayesinde hem elektrik, hem de hidrojenle çalışan hibrit otomobil projesi geliştirdiler. TÜBİTAK tarafından hem yerli kaynak teşviki ödülü, hem de Türkiye üçüncülüğü ödülü alarak örnek oldular. Kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. Öğrencilerin Temmuz ayında Londra’da ülkemizi temsil edeceklerini dile getiren Vali Abdil Celil Öz, “Elimizden gelen desteği vereceğiz. Ancak Trabzon’daki iş adamlarımızı ve kurumlarımızı da bu konuda işbirliğine ve desteğe bekliyoruz” diye çağrıda bulundu.

Geliştirdikleri proje ile uzun bir aradan sonra ilk kez derece yaptıklarını ifade eden KTÜ Robot Topluluğu Takım Lideri Taha Köse de, “Hedefimiz yapacağımız çalışmalarla birinciliği elde etmektir” diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!