TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU: YATIRIM ADASI BİR AN ÖNCE KURULMALI

Güncelleme Tarihi:

TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU: YATIRIM ADASI BİR AN ÖNCE KURULMALI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 12:06

TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU: YATIRIM ADASI BİR AN ÖNCE KURULMALI

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde konuşan Başkan Suat Hacısalihoğlu, bölgedeki organize sanayi bölgelerinin dolduğuna işaret etti, “Yatırım Adası bir an önce kurulmalı” dedi.

OSB'LER DOLDU

Meclis Başkanı Şadan Eren, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle gazetecilerin katıldığı yemekte konuşan Hacısalihoğlu, kent için istihdam ve yatırım konusunun önemine değinerek şunları söyledi:

“Yatırım olması şehrimizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlıyor, ticareti geliştiriyor. OSB’ler çok önemli yatırım alanlarımız. Arsin OSB doldu ve gerçekten çok mükemmel bir bölge oldu. 93 firma faaliyette, 1 firma proje aşamasında. 86 parsel var. 5 bin istihdama ulaşıldı ve 400 milyon dolara yaklaşan ihracat yapılıyor. Beşikdüzü OSB’de 37 parselde firmalarımız yatırıma başladı. 19 firma faaliyette, 10 firma inşaatını tamamlama, 5 firma ise proje aşamasında. Birinci ve ikinci etap tamamen doldu. Firmalar dağlar, tepeler tıraşlanarak açılan alanlara yatırım yapıyor. Bu da haliyle yatırımcıya çok büyük maliyet getiriyor. Akçaabat Şinik OSB’de de 31 parselin tümü doldu. İlave parseller yaratılmaya çalışılıyor. 5 firma faaliyette. 3 firma inşaat, 23 firma proje aşamasında. Vakfıkebir OSB’de ise kamulaştırma tamamlandı, altyapı çalışmalarına başlanacak.” 

YATIRIM ADASI GEREKLİ, 100 FİRMA ARSA BEKLİYOR

Başkan Hacısalihoğlu, “ Bu gerçekleri gördükten sonra Arsin OSB önünde kurulacak Yatırım Adası’nın neden bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini anlıyoruz. Yatırım Adası şehrin en önemli ihtiyaçlarından biri haline geldi. Hazırlıklar devam ediyor ve bir an önce hayata geçmesini temenni ediyoruz. Trabzon’da organize sanayi bölgelerinde arsa tahsisi bekleyen yaklaşık 100 firmanın talebi var. Önümüzdeki süreçte bu yatırım talebinin karşılanması gerekiyor. Dağlarda planlanan organize sanayi bölgeleri büyük ölçekli yatırımlara parsel olarak uygun değil. Büyük ölçekli yatırım, üretim, istihdam, ihracat planlamaları ancak Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile karşılanabilir” dedi.

TRABZON YÜKSEK TEKNOLOJİ KENTİ OLACAK

TTSO olarak ileri teknoloji konusunda da önemli hamleler yaptıklarını da belirten Hacısalihoğlu, “Yüksek teknolojik ürünlerin Trabzon’da üretilmesi konusunda Teknokent’te yürüttüğümüz projeler var. Yaklaşık 9 milyon liralık yatırımla Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi kurmayı planlıyoruz. TOBB’un bu projeler için yarattığı maddi kaynak nedeniyle Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında ileri teknoloji üniversitesi kurarak şehrimizi yüksek teknoloji merkezi haline getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Hacısalihoğlu, Trabzon’un tanıtımı konusunda da son olarak sosyal paylaşım sitesi İnstagram üzerinden, "onetrabzon” etiketiyle bir çalışma başlattıklarını vurgulayarak, “Onetrabzon kısa sürede bin 238 takipçiye ulaştı. Takipçiler tarafından ‘onetrabzon’ etiketiyle 519 fotoğraf paylaşıldı. Bu fotoğraflar arasından seçilen fotoğrafların 80’i ana sayfada yer aldı” diyerek açıklamalarını noktaladı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!